26. oktober 2021
- Lige fra starten har vi fokuseret på at tale med svømmetrænere om, hvordan vi kunne løse deres behov. De kan faktisk ikke se igennem vandet og bare en lille forkert vinkel på fem grader på en svømmers arm eller albue kan være afgørende for om du taber eller vinder, og når en træner ikke kan se, så er det svært at give den rigtige feedback, siger CEO Thomas Terney, der torsdag modtog prisen som vinder af Danish Tech Challenge 2020 sammen med medstifter og CCO Anders Sandfuss.  Foto: Danish Tech Challenge
- Lige fra starten har vi fokuseret på at tale med svømmetrænere om, hvordan vi kunne løse deres behov. De kan faktisk ikke se igennem vandet og bare en lille forkert vinkel på fem grader på en svømmers arm eller albue kan være afgørende for om du taber eller vinder, og når en træner ikke kan se, så er det svært at give den rigtige feedback, siger CEO Thomas Terney, der torsdag modtog prisen som vinder af Danish Tech Challenge 2020 sammen med medstifter og CCO Anders Sandfuss. Foto: Danish Tech Challenge
Foto: Danish Tech Challenge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksættere bag undervandskamera vinder 500.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksættere bag undervandskamera vinder 500.000 kroner
Rudersdal - 28. januar 2021 kl. 19:39
Af Marianne Due

20 iværksættervirksomheder blev i juni 2020 udvalgt til at deltage i acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge 2020, seks af dem kom i finalen og torsdag kunne kronprins Frederiks afsløre, at det blev virksomheden Swimcam hjemmehørende i iværksætterhuset Futurebox, DTU Science Park i Lyngby, der vandt programmets pris på 500.000 kroner.

arrow Læs også: Gamle venner fik en god ide og vandt

- Det er kæmpe, kæmpe stort, især fordi konkurrencen fra de andre fantastiske selskaber har været benhård, siger Thomas Terney, der har stiftet virksomheden sammen med Anders Sandfuss.

Digitalt og fysisk produkt

Danish Tech Challenge er et program, der understøtter nye virksomheder, som er i gang med at udvikle et digitalt og fysisk produkt. Industriens Fond og DTU Science Park står bag, og sådan har det været siden 2014. Når de 20 virksomheder er valgt ud, så får de adgang til prototypeværksteder, rådgivning og sparring med mentorer, investorer og ikke mindst DTUs mange eksperter med det formål at få virksomheden til at vokse. Deltagerne bliver udfordret i forhold til alle faser af forretningen fra produktudvikling til markedsføring, salg, jura og økonomi.

- Programmet har været medvirkende til, at vi på bare otte måneder er gået fra en ide på en lap papir, til at vi har solgt vores produkt til flere svømmeklubber, fortæller Thomas Terney.

Kan se under vandet

Swimcam er et undervandskamera, der kan bruges af svømmetrænere, så træneren kan se svømmerens bevægelser nede i vandet. Kameraet sidder i den ene ende af en stang nede i vandet, mens en sender sidder over vandoverfladen i den anden ende og sender videoen live til trænerens ipad. Undervejs i udviklingsprocessen har Thomas Terney og Anders Sandfuss arbejdet tæt sammen med Dansk Svømmeunion og svømmetrænere i forskellige danske svømmeklubber blandt andet i Hørsholm og Køge.

Prototype af støvsugerslange

- Vi har arbejdet ud fra metoderne i design thinking, så vores første prototype bestod af et støvsugerrør og en gammel telefonledning. Det virker måske som noget Olsen Banden eller Georg Gearløs kunne lave og har mange grinet af os, men når en svømmetræner på forhånd kan se, at det ikke er det endelige produkt, han skal forholde sig til, så tapper du direkte ind i trænernes fantasi, drømme og behov. I stedet for at de kommenterer farverne eller om en knap skal flyttes fem centimeter, så får du input til, hvordan du kan gøre dit produkt bedre, forklarer Thomas Terney.

- Det er en meget spændende og kreativ proces, og det er sådan man udvikler i dag, hvis man skal gøre det effektivt, konstaterer han.

Kronprinsen var med

Finalen skulle have foregået ved en stor konference i Industriens Hus men som så mange andre begivenheder, så måtte den også ændre form. Kronprins Frederik, der er protektor for Danish Tech Challenge, afslørede derfor vinderen virtuelt, imens sad stifterne af de 20 virksomheder i Futurebox og så med.

- Danmark har brug for innovative startups, som dem vi ser i denne finale. Det har både været tankevækkende og inspirerende at lære mere om finalisterne og måske er her kimen til en ny global virksomhed, sagde kronprinsen blandt andet og fortalte videre om, hvorfor det blev Swimcam, der blev vinderen.

- SwimCam har samlet et fantastisk team og formået at skabe enorme resultater på kort tid. Produktet er teknisk, simpelt og nemt at bruge kombinderet med sofware, der bygger på AI. Det er på markedet, og der er allerede betalende kunder, lød det fra kronprinsen.

Klar til eksport

De to stiftere fejrede torsdagens pris med et glas champagne og så var det ellers tilbage til arbejdet. Forude venter de første skridt ind på det amerikanske marked.

- Vi skal gå fra vores nuværende lille produktion til at kunne levere til det globale marked. I december sad vi for eksempel i Zoom-møde med svømmelandstræneren fra Slovakiet og efter 15 minutters præsentation, sagde hun, at hun gerne ville købe tre, men det kunne vi slet ikke levere på det tidspunkt, så de penge vi nu har fået skal vi bruge til at finde ud af, hvor det er optimalt at producere, siger Thomas Terney.

Udover de 500.000 kroner fra Danish Tech Challenge, så har Swimcam også opnået funding på et par millioner kroner fra Vækstfonden og Innovationsfonden.

Tilmelding er åben

Tilmeldingen til Danish Tech Challenge 2021 er øvrigt nu åbnet. Der er flere oplysninger på danishtechchallenge.dk.

arrow SwimCam vinder Danish Tech Challenge
28. januar 2021 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:36
arrow Målet er at sikre billig og sikker insulin til verdens fattigste
26. august 2020 kl. 10:58 Opdateret: kl. 09:02
arrow 20 iværksætterfirmaer kæmper om en halv million kroner
26. august 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 11:32
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?