23. august 2019
Transport- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) ville på møde med trafiknetværk ikke love, at de nordsjællandske trafikønsker om motorveje helt til Hillerød og  Frederikssund står øverst i køen i regeringens kommende trafikudspil. Foto Scanpix
Transport- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) ville på møde med trafiknetværk ikke love, at de nordsjællandske trafikønsker om motorveje helt til Hillerød og Frederikssund står øverst i køen i regeringens kommende trafikudspil. Foto Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen trafikløfter fra minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen trafikløfter fra minister
Nordsjælland - 31. januar 2019 kl. 20:58
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom der i regeringens hovedstadsudspil står, at regeringen vil prioritere en forlængelse af motorvejene til Hillerød og Frederikssund, så ville transportminister Ole Birk Olesen (LA) på et møde torsdag aften med det nordsjællandske trafiknetværk ikke sige, om de nordsjællandske vejprojekter er prioriteret højere på listen end andre trafikønsker.

- Uanset hvordan vi trykkede ham på maven,, så kunne vi ikke få en rangordning af projekterne ud af ham, siger Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V), der derfor afventer regeringens transportudspil, som forventes at komme i denne måned.

- Jeg håber selvfølgelig, at man er på, hvilke projekter, der er samfundsøkonomisk mest fornuftige, siger han.

Tommelfingerreglen er, at et projekt er rentabelt ved fire procent eller højere. For etape 3 af Frederikssundsmotorvejen, det 25 kilometer lange hul mellem Smørum og Frederikssund, er den interne rente 7,5 procent.

- Da man for 10 år siden lavede det brede trafikforlig gik 2/3 skinner og tog, blandt andet til at et forsøg på at redde IC4-projektet. Jeg håber at fordelingen denne gang bliver anderledes, siger John Schmidt Andersen.

Folketingsmedlem Hans Andersen (V) mener efter mødet, at man nu er tæt på målet.

- Vi drøftede de to motorvejsprojekter og kystbanen, som er de tre udspil det vi ønsker gennemført. Ministeren understregede, at tiden er kommet til at investere i vejene, og at regeringen prioriterer de to projekter til Hillerød og Frederikssund. Det vil man kunne se i en kommende investeringsplan. Ministeren ville ikke afsløre hverken beløb eller tidsplan for projekterne i regeringens plan, der skal fremlægges inden valget, siger Hans Andersen.