25. maj 2020
New North Zealand Hospital
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hospital skal stå klar i 2024

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hospital skal stå klar i 2024
Opdateret 16. september 2019 kl. 07:02
Nordsjælland - 16. september 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både NCC, der før sommerferien vandt opgaven med at opføre Nordsjællands nye hospital, og det konsortium, der ikke blev valgt til opgaven, har vurderet, at tidsplanen for byggeriet var for presset.

arrow Læs også: Klar - parat - byggestart for nyt hospital

Derfor er tidspunktet for byggeriets færdiggørelse nu rykket fra ultimo 2022 til efteråret 2023. Det betyder igen, at tidspunktet, hvor hospitalet kan tages i brug af personale og patienter er rykket til midt i 2024. Det fremgår af den seneste statusrapport for kvalitetsfondsprojektet, som i denne uge lægges frem for regionens forretningsudvalg.

Men at der er lagt mere et halvt år ind i kalenderen, fra det tidspunktet hospitalet står klar til det kan tages i brug, er velovervejet, fortæller projektdirektør Henrik Schødts.

Mange tests

- Det er en omfattende proces, når flere tusinde medarbejdere skal til at arbejde et nyt sted og på nye måder. Vi kender ikke den endelige tidsplan for ibrugtagning endnu, da vi har brug for at lære af erfaringerne fra de andre hospitalsbyggerier rundt om i landet. I den foreløbige tidsplan har vi taget højde for, at vi vil teste en række arbejdsgange sammen med personalet, inden byggeriet er færdigt, bl.a. igennem vores Virtual Reality-cave, i de modeller, vi har lavet af byggeriet, og i de dele af bygningen, der bliver færdige først. Men der er også kliniske arbejdsgange, vi først kan teste, når byggeriet står færdigt, for at sikre, at vi er helt klar til at tage imod patienterne, når vi åbner, siger han.

Selve hospitalsbyggeriet ventes at begynde 1. oktober.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?