23. april 2019
Reservelæge Anne Lysbeck er blandt de hospitalsansatte, der har benyttet sig om tilbuddet om vaccinering mod influenza
Reservelæge Anne Lysbeck er blandt de hospitalsansatte, der har benyttet sig om tilbuddet om vaccinering mod influenza
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hospital ruster sig til epidemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hospital ruster sig til epidemi
Nordsjælland - 08. oktober 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både internt på hospitalet og udadtil ruster Nordsjællands Hospital sig nu til den influenza-bølge, som med garanti vil komme i løbet af vinteren. I sidste og denne uge med tilbydes hospitalets personale gratis vaccinering - og opbakningen er allerede nu markant større end sidste år. Efter den første uge er lige så mange blevet stukket som under hele sidste års kampagne.

Men hospitalet vil gerne gå endnu længere, forklarer hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth og overlæge Thyge Nielsen, leder af hospitalets infektionsmedicinske afdeling. De så gerne, at ikke blot borgere over 65 år og kronisk syge lader sig vaccinere. Derfor opfordrer de nu til, at også raske mennesker, der ikke er i risikozonen vælger at lade sig vaccinere - også selv om de selv skal betale for det.

- Det er den lære, vi drager af sidste vinters influenza-udbrud. Det gælder om at stoppe smittekæden. Influenza er en farlig sygdom for ældre og kronisk syge. Syv procent, som indlægges med influenza, dør. Til sammenligning er det kun en halv procent af patienter, der indlægges med en blodprop i hjertet, der dør, siger Thyge Nielsen.

Fra midten af januar til midten af marts i år var Nordsjællands Hospital som stort set alle hovedstadens hospitaler lagt ned af mængden af indlagte influenza-patienter.

- Vi havde omkring 200 nye indlagte patienter hver uge. Vi havde op til 120 patienter i isolation ad gangen, hvilket lagde et stort pres på personalet, hvor vi i øvrigt også havde mange sygemeldinger, forklarer Bente Ourø Rørth om baggrunden for, at man går ud og offentligt opfodrer borgerne til at lade sig vaccinere.

Hospitalet regner med at omkring 1500 ansatte ved udgangen af denne uge vil have taget imod tilbuddet om en gratis vaccination. Det svarer til 25 procent af de ansatte.

- Men vi har en målsætning om, at vi skal op på 80 procent, når det ny hospital står klar i 2022, siger Bente Ourø Rørth