26. april 2019
Hjerteafdelingen på Nordsjællands hospital har måttet aflyse ambulatorietider og flytte over 400 patienter i både april og maj. Foto Allan Nørregaard
Hjerteafdelingen på Nordsjællands hospital har måttet aflyse ambulatorietider og flytte over 400 patienter i både april og maj. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hospital mangler hjertelæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hospital mangler hjertelæger
Nordsjælland - 13. juli 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kardiologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital har de seneste måneder måttet aflyse og flytte aftaler for hundredevis af ambulante patienter, fordi afdelingen mangler fire hjertelæger. Det fremgår af et svar fra hospitalet i forbindelse med et politikerspørgsmål fra regionsrådsmedlem Torben Kjær (Ø), Hillerød.

Helt præcist har 411 patienter fået aflyst og flyttet en aftale i kardiologisk ambulatorium i april og 430 patienter i maj i år.

Kardiologisk afdeling tager sig både af akutte og planlagte undersøgelser og behandlinger, og der er ifølge Nordsjælland Hospital behov for 22 speciallæger på afdelingen, men der er aktuelt blot 18 speciallæger ansat, fremgår det af svaret.

Indtil april i år var kardiologien en del af en større afdeling, men den blev skilt ud som selvstændig afdeling for netop at styrke kardiologiens faglige profil for dermed at kunne tiltrække flere specialister. Det fremgår også af svaret, at man forventer at være fuldt bemandet ved årsskiftet.

Til Amtsavisen oplyser kommunikationsenheden på Nordsjællands Hospital, at det er siden er ansat endnu en speciallæge på afdelingen per 1. september - og at man regner med en ny ansættelsesrunde i efteråret.

Der er lige nu 432 patienter, der venter på at få en tid i hjerteambulatoriet. Hospitalet forsikrer dog, at hvis udredningsretten ikke kan overholdes, vil patienterne blive tilbud udredning andre steder.