27. september 2020
Vi arbejdede mindre sammen om opgaver under corona, viser rundspørge blandt nordsjællandske ledere. Foto: Colourbox
Vi arbejdede mindre sammen om opgaver under corona, viser rundspørge blandt nordsjællandske ledere. Foto: Colourbox
Foto: lev dolgachov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmearbejde: Vi savner kollegaerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmearbejde: Vi savner kollegaerne
Opdateret 10. august 2020 kl. 06:24
Nordsjælland - 10. august 2020 kl. 04:00
Af Marianne Due

Mange virksomheder har indført flere hjemmearbejdsdage i kølvandet på erfaringerne fra det nedlukkede Danmark, men det stiller nye krav til lederne, hvis det fortsat skal opleves effektivt at samarbejde med distance.

Det konkluderer ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp fra Teglkamp & co. i Hillerød i forlængelse af en ny undersøgelse blandt og samtaler med en række nordsjællandske ledere.

- Generelt er det gået bedre end forventet men efter et stykke tid, så begynder man at miste begejstringen, fordi man savner sine kolleger og relationerne på arbejdspladsen, fortæller Susanne Teglkamp.

For selv om mange har oplevet, at de arbejder meget mere effektivt og får løst opgaverne hurtigere blandt andet på grund af færre forstyrrelser og afbrydelser, så kan det mærkes på den samarbejdende kultur, når man ikke lige kan gå forbi hinandens skriveborde eller mødes over kaffekoppen.

- Kulturen på en arbejdsplads dannes jo i relationer sammen med andre, og mine undersøgelser viser, at samarbejdet i egen afdeling eller på tværs af afdelinger er blevet væsentlig mindre under corona, siger Susanne Teglkamp og uddyber:

- Det har den konsekvens, at man måske mangler nogle nuancer, når problemstillinger diskuteres eller at løsningerne ikke bliver helt så gode, fordi der ikke er andre øjne på en sag.

Erfaringerne fra tiden med coronaledelse viser derfor blandt andet, at lederne bør være opmærksomme på de faldgruber, der er, når flere medarbejdere arbejder hjemmefra. Det er for eksempel en god ide at holde tæt kontakt til medarbejderne, selv om de er gode til at arbejde alene.

- Rigtig mange steder kommer man tilbage til arbejdsplads, hvor tingene ikke længere foregår på samme måde som tidligere. Mange ledere skal fortsat lede på distancen, fordi flere vil arbejde hjemme , og det kræver klar kommunikation om opgaver, rammer og forventninger. Nogle af de udfordringer vi oplevede, da Danmark lukkede ned, vil fortsætte, hvis ikke vi er meget mere bevidste om det, siger Susanne Teglkamp.

Har debatten om sexisme taget overhånd?