4. december 2020
Skovgæster kan lige nu se en brændestabel i overstørrelse i Gribskov. Stabelen rummer både løvtræ og nåletræ i en kvalitet, der ikke kan bruges til tømmer. Læserfoto: Gert Larsen
Skovgæster kan lige nu se en brændestabel i overstørrelse i Gribskov. Stabelen rummer både løvtræ og nåletræ i en kvalitet, der ikke kan bruges til tømmer. Læserfoto: Gert Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her står vinterens varme i stabel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her står vinterens varme i stabel
Nordsjælland - 23. oktober 2020 kl. 10:59
Af Jesper Sabroe

I Gribskov sydøst for Ostrupgård, Naturstyrelsens nordsjællandske hovedsæde ved Gillelejevej, står lige nu en pæn store brændestabel. Nogle hundrede meter lang og fem meter i højden rummer den lidt over 3000 kubikmeter blandet træ.

arrow Læs også: Årets Heino Fall Race er klar til start

Skovfoged Jan Erik Løvgren oplyser, at der er tale om træ, der ikke er i tømmerkvalitet, men i stedet skal bruges til flis til en række nordsjællandske varmeværker i løbet af vinteren.

- Det er træ, der er tyndet ud i eksisterende bevoksninger for at give de resterende træer plads til at vokse. Træet kommer fra en række skove i området. Vi kører ud af skoven og samler det her ved Ostrupgård, fordi her er en asfaltvej. På den måde kan vi skåne de almindelige skovveje, som er for bløde i vinterhalvåret. I løbet af vinteren vil træet efterhånden blive fliset direkte ned i lastbiler og kørt til varmeværkene i Gilleleje, Hillerød og Helsingør, fortæller han.

Jan Erik Løvgren regner med, at der er til fire-seks ugers forbrug alt efter, hvor koldt det bliver og hvor stort fyringsbehovet, der så opstår. Udover stablen på billedet ovenfor har Naturstyrelsen kørt en lignende stabel sammen i Store Dyrehave, og så er der en mindre flisplads ved Maarum station.

arrow Beethovens 250 år fejres med trio og sanger i Blik
28. oktober 2020 kl. 10:53 Opdateret: kl. 22:15
arrow Udstilling: Hvad er det der foregår?
27. oktober 2020 kl. 11:14 Opdateret: kl. 22:07
arrow Bliv klogere på tang i livestream fra Aarhus
26. oktober 2020 kl. 18:36 Opdateret: kl. 22:10
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?