1. november 2020
Læseloungen Nordsjælland er et samarbejde mellem Mette Dahl Juelner fra firmaet Bizbuddy og Frederiksborg Amts Avis, hvis chefredaktør Palle Høj er med som deltager i loungen. Foto: Kenn Thomsen
Læseloungen Nordsjælland er et samarbejde mellem Mette Dahl Juelner fra firmaet Bizbuddy og Frederiksborg Amts Avis, hvis chefredaktør Palle Høj er med som deltager i loungen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er et erhvervsnetværk der kan noget nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er et erhvervsnetværk der kan noget nyt
Nordsjælland - 12. juni 2018 kl. 11:01
Af Jesper Sabroe

Erhvervsledere får tilbuddet om at deltage i et utal af netværk. Men konceptet bag Frederiksborg Amts Avis og Bizbuddys nye eksklusive netværk Læselounge Nordsjælland er alligevel anderledes.

arrow Læs også: Populær forfatter besøger netværk

- Vi ønsker at skabe et netværk med læring på en anden måde. Der bliver tale om nydelseslæsning, hvor man hverken skal op til eksamen eller forberede oplæg, men hvor man kan diskutere nogle emner ud fra en fælles bog. Meningen er, at man både får et fagligt input ved at læse en bog, man måske ikke selv lige ville have pillet ned fra hylden og så at skabe et netværk, siger Mette Dahl Juelner fra Bizbuddy.

Udgangspunktet er således fire årlige møder, hvor alle deltagere - op til 25 - til hvert møde har læst den samme fagbog. Bøgerne kan handle om ledelse, strategi, kommunikation eller nye udfordringer som for eksempel den digitale revolution.

Netværket mødes i Frederiksborg Amts Avis bladhus på Slotsgade 1 i Hillerød. Facilitator ved møderne er Mette Dahl Juelner fra BizBuddy.

Meningen er, at deltagerne både skal blive klogere og få nye kontakter - og at man undervejs vil møde både nogle af bøgernes forfattere og meningsdannere.

Læseloungen træder sammen fire gange i løbet af året, og er åbent for alle. Men det henvender sig først og fremmest til virksomhedsledere, ejere og mellemledere, der interesser sig for den strategiske og kommercielle del af virksomheden.

- Det er et afprøvet koncept, forklare Mette Dahl Juelner, der tidligere har holdt lignende læsegrupper for ledende sygeplejersker i regi af Dansk Sygeplejeråd.

Netværkets første møde er den 28. august, hvor Mette Dahl Juelner vil styre debatten og sætte snakken i gang om bogen »Den 4. industrielle revolution«, skrevet af den tyske professor Klaus Schwaub, som er stifter og bestyrelsesformand for World Economist Forum.

- Bøgerne til de øvrige møder bliver de rigtige bøger i forhold til tidspunktet. Det bliver bøger, man ikke vidste, man havde brug for, siger hun.

Anne Mette Skovsen fra konsulentvirksomheden Modus+ faldt over Læseloungen via et opslag på Linkedin og var blandt de første der meldte sig.

- Kombinationen af at få læst nye bøger og så få en dialog med andre om temaer fra bogen tiltrak mig. Spændvidden blandt deltagerne er en af de gode ting ved læseloungen. For så får du samtidig indblik i, hvordan bogens emner rækker ind i en række forskellige organisationer, siger Anne Mette Skovsen, der til daglig netop arbejder med projektledelse og udviklingsledelse og udvikler redskaber til at få projekter til at lykkes.

- Du skal have et konkret fagligt indhold at samles om, når du netværker, og her er en fælles læst bog et godt udgangspunkt, mener hun.

Også Michael Nielsen, der er partner og daglig kontorleder for revisionsfirmaet Døssing og Partnere, faldt for kombinationen af netværk og faglighed.

- Jeg er med i mange former for netværk, hvor det gælder om at sælge eller profilere egen virksomhed eller skabe relationer. Her er det en anden slags netværk, hvor der er plads til få en anden indgangsvinkel, nemlig at snakke strategi og ledelse via nogle nye input. Det er også en pointe, at netværket er for beslutningstagere et niveau højere oppe end i mange andre netværk. Vi skal mødes om de samme udfordringer siger Michael Nielsen.

Fristen for tilmelding til Læselounge Nordsjælland er mandag den 18. juni. Der er endnu ledige pladser. Prisen for at deltage er 6.200 kroner eksklusiv moms for et års deltagelse. Tilmelding kan ske til mdj@bizbuddy.dk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?