26. marts 2019
Frederikssund Kommune er som den første sjællandske kommune blevet kåret som den mest erhvervsvenlige i Danmark af Dansk Byggeri. På billedet fra 2015 taler Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) ved kommunens årlige vækstkonference. Foto: Allan Nørregaard
Frederikssund Kommune er som den første sjællandske kommune blevet kåret som den mest erhvervsvenlige i Danmark af Dansk Byggeri. På billedet fra 2015 taler Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) ved kommunens årlige vækstkonference. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er den mest erhvervsvenlige kommune i hele Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er den mest erhvervsvenlige kommune i hele Danmark
Nordsjælland - 20. juni 2018 kl. 21:30
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en ny undersøgelse har Dansk Byggeri kåret Frederikssund Kommune som den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark, og det er første gang, at en kommune øst for Storebælt bliver nummer ét i den årlige undersøgelse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Frederikssund skal have et stort tillykke fra Dansk Byggeri. Placeringen er velfortjent, ikke mindst fordi Frederikssund over de senere år har kandideret til den absolutte topplacering, fordi kommunen på alle måder fører en erhvervsvenlig politik, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

Udmærkelsen glæder Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V), der i de seneste år har stået i spidsen for en erhvervspolitik, hvor dækningsafgiften - den særlige skat på erhvervsejendomme - er fjernet, byggesagsgebyrer er afskaffet, og der er udliciteret flere driftsopgaver på det tekniske område end tidligere, ligesom åbningstiderne er forlænget på genbrugspladserne, og administrationsgebyret sat ned.

- Det er simpelthen fantastisk og dejligt, og det er vi glade for. Vi har ikke arbejdet målrettet på at blive nummer ét i undersøgelsen. Men vi har gjort rigtig meget for at blive en erhvervsvenlig kommune af hensyn til de virksomheder, vi har, og så vi kan tiltrække nye. Jeg har den filosofi, at når det regner på præsten, drypper det på degnen. Så det kommer alle borgere til gavn, siger John Schmidt Andersen.

Der er meget stor spredning mellem kommunerne i Nordsjælland. Gribskov Kommune er hoppet 13 pladser frem og ligger nu som nummer 19. Helsingør har også taget et gevaldigt hop fremed med 36 pladser til nummer 49. Men for de fleste går det den forkerte vej. Seks kommuner ud af 11 i Nordsjælland er rykket ned ad på ranglisten.

Selv om Hillerød Kommune er gået 21 pladser tilbage og ligger som nummer 41, så er kommunen faktisk bedst af alle landets kommuner til at sende tekniske driftsopgaver i konkurrence. Også Gribskov gør det godt på dette område. Når de to kommuner ikke ligger bedre på den samlede liste, skyldes det, at de på andre områder gør det mindre godt.

- Hvis man som kommune gerne vil yde en god service over for erhvervslivet og tiltrække og fastholde virksomheder, er det ikke nok at gøre det godt på ét område. Der er bestemt plads til forbedringer for en række kommuner i Nordsjælland, og Dansk Byggeri Nordsjælland stiller sig gerne til rådighed for en konstruktiv dialog og et tæt samarbejde om at forbedre virksomhedernes rammevilkår. Kommuner og virksomheder har en fælles interesse i, at det går godt for de lokale virksomheder, siger Jørgen Simonsen fra Dansk Byggeri Nordsjælland.

Sådan er Nordsjælland placeret på ranglisten i 2018 med placeringen fra sidste år i parentes:

Frederikssund: 1 (3).
Gribskov 19: ( 32).
Hillerød: 41 (20).
Helsingør: 49 (85).
Egedal: 60 (65).
Furesø: 69 (72).
Rudersdal: 72 (56).
Halsnæs: 81 (36).
Allerød: 83 (47).
Hørsholm: 88 (74).
Fredensborg: 97 (81).