11. december 2017
Håbet er, at en omfattende kystsikring kan gå i gang om tre år. Dog mangler en betalingsfordeling fortsat. Her en vitnterstorm ved Ålsgårde. Foto Thomas Olsen
Håbet er, at en omfattende kystsikring kan gå i gang om tre år. Dog mangler en betalingsfordeling fortsat. Her en vitnterstorm ved Ålsgårde. Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håb om kystsikring i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håb om kystsikring i 2020
Nordsjælland - 09. oktober 2017 kl. 16:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gribskov, Halsnæs og Helsingør kommuner har underskrevet en kontrakt med de tre rådgivningsfirmaer

NIRAS, DHI og Hasløv og Kjærsgaard om et såkaldt myndighedsprojekt, som skal undersøge, hvordan kystbeskyttelsen af den 60 kilometer lange nordsjællandske kyststrækning skal ske i praksis. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kontrakten omfatter et myndighedsprojekt og en miljøundersøgelse, der i detaljer skal vise, hvordan Nordkysten bedst beskyttes mod storme.

Med kontrakten er en fælles beskyttelse af Nordkysten kommet endnu et skridt nærmere.

- Det er et stort projekt med undersøgelser og kortlægning både til lands og til vands af en række forhold. Blandt andet, hvor vi skal strandfordre, og hvor meget der skal til på den i alt 60 kilometer lange strækning på nordkysten, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K).

I sidste ende skal projektet miljøvurderes af Kystdirektoratet, så kommunerne sikrer, at kystbeskyttelsen sker på forsvarlig vis og ikke skader miljøet - og først derefter kan anlægsopgaven vedrørende kystbeskyttelsen gå i udbud. I løbet af vinteren skal de tre kommuner også finde en rådgiver til opgaven med at finde det nødvendige sand, ral og grus til projektet.

- Går alt vel, kan kystbeskyttelsen gå i gang i 2020, siger Benedikte Kjær.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk