26. juli 2021
Sankthansbålet slap for at blive fanget af et afbrændingsforbud. Foto Mie Neel
Sankthansbålet slap for at blive fanget af et afbrændingsforbud. Foto Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys for sankthansbålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys for sankthansbålet
Opdateret 21. juni 2021 kl. 17:34
Nordsjælland - 21. juni 2021 kl. 17:08
Af Jesper Sabroe

Sankthansbålet så før weekenden ud til at få svære betingelser i år ovenpå en lang periode med varmt og tørt vejr. Men weekenden og mandagens regnvejr har vendt op og ned på situationen.

I løbet af weekenden er brandfareindekset for Nordsjælland gået fra den ene yderlighed til den anden.

Fredag og lørdag var brandfareindekset helt oppe i det røde felt, men efter kraftige byger søndag og mandag er der ikke længere fare på færde.

Det fortæller myndighedschef i Nordsjællands Brandvæsen, Carsten Jensen.

- Inden weekenden overvejede vi, hvorvidt der skulle indføres afbrændingsforbud i vores område efter en lang periode med ekstremt varmt og tørt vejr. Men heldigvis blev vi reddet på målstregen af et gedigent regnvejr, siger han.

Regnvejret betyder dog ikke, at man kan lægge al sund fornuft på hylden omkring sankthansbålet. For selv om brandfaren er lav, er det stadig vigtigt at tænke sig godt om, formaner Nordsjællands Brandvæsen, der har en række gode råd - primært om placering af bålet.

Det skal placeres mindst 30 meter fra bygninger med hårdt tag - afstanden fordobles i vindens retning ved jævn og frisk vind. 60 meter fra letantændelige markafgrøder og 200 meter fra letantændeligt tag (stråtækte huse og lignende), nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer eller anden letantændelig vegetation samt oplag af brandfarlige, brandnærende, eksplosive eller letantændelige stoffer

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022