20. september 2021
Supercykelsti-samarbejdet kunne sidste år fejre 10-års jubilæum. Siden indvielsen af den første supercykelsti i hovedstadsregionen i 2012, Albertslundruten, har flere kommuner ikke kun i hovedstadsregionen, men landet over etableret supercykelstier. Senest er en rute mellem Allerød og Fureø åbnet
gallery icon

Se billedserie

Supercykelsti-samarbejdet kunne sidste år fejre 10-års jubilæum. Siden indvielsen af den første supercykelsti i hovedstadsregionen i 2012, Albertslundruten, har flere kommuner ikke kun i hovedstadsregionen, men landet over etableret supercykelstier. Senest er en rute mellem Allerød og Fureø åbnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gribskov vil ikke vide af supercyeklstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gribskov vil ikke vide af supercyeklstier
Nordsjælland - 29. oktober 2020 kl. 08:00
Af Jesper Sabroe

Gribskov Kommune er den eneste af Region Hovedstadens 29 kommuner, som ikke er tilsluttet Supercykelsti-samarbejdet, der har til formål skabe bedre cykelinfrastruktur for pendlerne i Hovedstadsområdet.

arrow Læs også: Debat: Vi har brug for en cykelsti fra Græsted til Gilleleje

Onsdag fik Region Hovedstadens trafikudvalg et oplæg med status for supercykelstierne af programleder for supercykelstier, Sidsel Birk Hjuler. Her kom det frem, at Gribskov nu er eneste kommune i regionen uden for samarbejdet, der også har fået tilslutning fra Solrød og Køge i Region Sjælland.

Supercykelstierne er nu et samarbejde mellem nu 30 kommuner og Region Hovedstaden.

Formålet er at skabe sammenhængende cykelpendlerruter af høj kvalitet, der forbinder boligområder, arbejdspladser og kollektive trafikknudepunkter på tværs af kommunegrænser, så det bliver lettere for pendlere at vælge cyklen.

- Det er rigtig ærgerligt, at Gribskov ikke er med - især når Hillerød og de andre nabokommuner er med, siger formand for trafikudvalget Jens Mandrup (SF), der mener, at flere cyklister vil fjerne iler fra vejen og gavne folkesundheden.

Oplysningen var også ny for udvalgsmedlem Annie Hagel (Ø), der selv bor i Gribskov.

- Det er jo pinligt Gribskov ikke er med. Jeg vil tage kontakt til vores byrådsmedlem i Gribskov, for at presse på. For hvorfor skal vi være bagud på det område, siger hun.

Gribskov kommune har tidligere været med i samarbejdet, men har siden meldt sig ud. Elise Dahl, formand for Dansk Cyklistforbunds lokalafdeling i kommunen fortæller, at man presser på for at Gribskov komme med igen.

- Vi har i lokalafdelingen arbejdet på, at Gribskov genindmelder sig supercykelstisekretariatet. Men hidtil uden held. Jeg tror det kun koster en små 24.000 kroner årligt at være med, men begrundelsen for at melde sig ud har været, at kommunen ikke får noget ud af samarbejdet, siger hun.

Elise Dahl mener, at det er en forkert prioritering.

- Hvis man vil tiltrække børnefamilier og aktive erhvervsdrivende til den her kommune, så er man nødt til at have en infrastruktur som fremmer almindelig dagligdages cyklen til arbejde. Jeg synes vi skal binde byerne sammen via et ordentligt stinet som alle kan bruge. Også når man ser på kommunens sundhedsprofil, som ikke ligger i den pæne ende, vil der være idé i at prioritere cykelstier, siger hun.

Pernille Søndergård (Nyt Gribskov), formand for Gribskov kommunes udvalg for Udvikling, By og Land forklarer udmeldingen.

- Det var en politisk beslutning for et par år siden og en prioritering af kroner og ører. Lige nu er den nordligst supercykelsti ved Allerød, og som vi så det, så ligger det meget langt ude i sigte, at det kommer tættere på. Vi vil heller bruge pengene på at etablere cykelstier end på et sekretariatet, der taler om at etablere stier, siger Pernille Søndergaard.

arrow Debat: Åbent brev om bekymring for cyklister
18. oktober 2020 kl. 09:13 Opdateret: kl. 15:35
arrow DEBAT: De snedige cykelstier
19. september 2020 kl. 07:10 Opdateret: kl. 14:23
Synes du, at kommunen er der for dig?