21. september 2021
De ulovligt fangede fisk er landet her på havnen i Gilleleje. Kutterne på billedet er fotograferet i anden sammenhæng og har ikke nødvendigvis noget med dagens dom at gøre. Foto Allan Nørregaard
De ulovligt fangede fisk er landet her på havnen i Gilleleje. Kutterne på billedet er fotograferet i anden sammenhæng og har ikke nødvendigvis noget med dagens dom at gøre. Foto Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gilleleje-fiskere får dom for ulovligt fiskeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gilleleje-fiskere får dom for ulovligt fiskeri
Opdateret 15. januar 2015 kl. 20:26
Nordsjælland - 15. januar 2015 kl. 12:37
Af Jesper Sabroe

Østre Landsret har torsdag stadfæstet en dom over tre fiskere, der har landet fisk på Gilleleje havn, som er fisket i et område af Kattegat, hvor både Danmark og Sverige har udstedt et fiskeforbud.

De tre fiskekuttere er blandt dem, som Greenpeace for tre år siden ulovligt udstyrede med gps-sendere, men i alle tre sager viste kutternes lovpligtige sporingsudstyr samme positioner, nemlig at der gentagne gange var fisket i det lukkede område 5-10 sømil nord for Gilleleje.

Fiskerne skal nu betale bøder på henholdsvis 63.000, 13.500 og 3000 kroner, hvilket er lidt mindre end ved byrettens dom for tre år siden. Til gengæld opretholdt landsretten konfiskationsbeløbet for den ulovlige fangst, som beløber sig til i alt 360.000 kroner, oplyser anklager Helle Just Krag,

Østre Landsret har tidligere fastslået, at Greenpeace brød loven, da man i 2010 gik om bord på kuttere i Gilleleje Havn og monterede skjult gps-udstyr i styrehuse og master. Organisationen fik 25.000 kroner i bøde, mens en aktivist fik en bøde på 1500 kroner for sin rolle i sagen.

- Men landsretten har ikke taget stilling til, om man alene kan bruge Greenpeace positioner til en domsfældelse. Det sker først ved en sag i landsretten til marts, hvor der ikke foreligger positioner fra lovpligt sporingsudstyr, siger Helle Just Krag.

En stribe andre sager afventer afgørelse ved retten i Helsingør, de ventes at komme for i løbet af foråret, nu da Østre landsret har afsagt dom.

Synes du, at kommunen er der for dig?