26. oktober 2021
Stifterne er Thomas Terney fra Birkerød og Anders Sandfuss fra Holte.
gallery icon

Se billedserie

Stifterne er Thomas Terney fra Birkerød og Anders Sandfuss fra Holte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle venner fik en god ide og vandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gamle venner fik en god ide og vandt
Rudersdal - 28. januar 2021 kl. 19:23
Af Marianne Due

Mange timer ved bassinkanten mens datteren piskede frem og tilbage, bane for bane kombineret med en undren over, hvordan svømmetrænere kan se igennem vandet, og et godt makkerskab omkring udvikling af en ide, resulterede torsdag i, at stifterne bag virksomheden Swimcam, kan kalde sig for vindere af Danish Tech Challenge 2020.

arrow Læs også: Iværksættere bag undervandskamera vinder 500.000 kroner

Swimcam er et undervandskamera, der viser svømmere i aktion i bassinet, så deres trænere bedre kan coache og træne dem. Stifterne er Thomas Terney fra Birkerød og Anders Sandfuss fra Holte.

Tekniknørden og sportsnørden

Thomas kalder sig selv for tekniknørd. Han har en PhD i datalogi og er en anerkendt forfatter og foredragsholder i emnet kunstig intelligens. Hans datter Caroline er tidligere konkurrencesvømmer og mange gange har han undret sig over, hvordan svømmetrænere bedst muligt kunne coache og træne deres svømmere, når de ikke kan se, hvad der foregår under overfladen.

Anders er tidligere landsholdsspiller i basket. Han er uddannet i idræt og pædagogik og går op i træning og motivation. Og så er han serieiværksætter.

- Vi er gamle venner, der mødtes tilfældigt efter 20 år, fordi jeg havde sat et Brio-tog til salg. Anders fortalte, at han var i startup-miljøet, og jeg havde sagt op for også at være en del af det. Vi fandt ud af, at vi arbejder virkelig, virkelig godt sammen, fortæller Thomas Terney.

Ingen penge men god ide

Deres oprindelige ide var at udvikle en videoløsning til træning i basket og håndbold, men de to fandt hurtigt frem til, at der var alt for mange forhindringer og så var det, at Thomas huskede sine timer ved bassinkanten og sin undren. I maj stiftede de virksomheden Swimcam. De to iværksættere havde ingen penge, men ideen var så god, at den straks blev bakket op af Dansk Svømmeunion og flere svømmeklubber har været med til at udvikle kameraet gennem forskellige prototyper.

Nemt at sælge

- Lige fra starten har vi fokuseret på at tale med svømmetrænere om, hvordan vi kunne løse deres behov. De kan faktisk ikke se igennem vandet og bare en lille forkert vinkel på fem grader på en svømmers arm eller albue kan være afgørende for om du taber eller vinder, og når en træner ikke kan se, så er det svært at give den rigtige feedback, siger Thomas Terney.

- Så vores kamera er nemt at sælge, fordi trænerne står med et meget konkret problem, siger han.

Vil skabe flere gode svømmere

På sigt håber de to venner og iværksættere, at kameraet også kan bruges til helt almindelig svømmeundervisning.

- Vi har de samme prioriteter, når vi taler om at udvikle vores ide. Det handler om at løse konkrete problemer for mennesker ude i den virkelige verden, så på sigt er det ikke et kamera til konkurrencesvømning men noget, der kan være med til at styrke børns svømmekompetencer, siger Thomas Terney.

arrow SwimCam vinder Danish Tech Challenge
28. januar 2021 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:36
arrow Målet er at sikre billig og sikker insulin til verdens fattigste
26. august 2020 kl. 10:58 Opdateret: kl. 09:02
arrow 20 iværksætterfirmaer kæmper om en halv million kroner
26. august 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 11:32
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?