6. august 2020
70 ansatte blev sendt hjem, da entreprenørvirksomheden Anker Hansen & Co i Frederikssund for en måned siden indsendte en konkursbegæring.

- Vi har i flere år haft en voldgiftssag fra et skolebyggeri, hvor vi har haft bundet 40 millioner kroner. Det har presset vores likviditet. 40 millioner kroner er mere end vores egenkapital. Da coronaen kom, og vi ikke fik tre byggeopgaver i ordrebogen som forventet, var vi nødt til at kaste håndklædet i ringen, forklarede direktør Erik-Bech Pedersen til Frederiksborg Amts Avis om konkursen.
70 ansatte blev sendt hjem, da entreprenørvirksomheden Anker Hansen & Co i Frederikssund for en måned siden indsendte en konkursbegæring. - Vi har i flere år haft en voldgiftssag fra et skolebyggeri, hvor vi har haft bundet 40 millioner kroner. Det har presset vores likviditet. 40 millioner kroner er mere end vores egenkapital. Da coronaen kom, og vi ikke fik tre byggeopgaver i ordrebogen som forventet, var vi nødt til at kaste håndklædet i ringen, forklarede direktør Erik-Bech Pedersen til Frederiksborg Amts Avis om konkursen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forventer flere konkurser hen over efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forventer flere konkurser hen over efteråret
Nordsjælland - 02. juli 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske virksomheder lider under den nedlukning, som samfundet har været gennem. 1445 virksomheder konkurs under coronakrisen, halvdelen i Region Hovedstaden, viser et overblik, som

arrow Læs også: Banker parate når hjælpepakker udløber

SMVdanmark, der organiserer landets små og mellemstore virksomheder, har lavet. De konkursramte virksomheder er opgjort ved antallet af konkursdekreter. Det vil sige skifterettens udmelding om, at en virksomhed tages under konkursbehandling.

Siden nedlukningen af Danmark den 18. marts og frem til den 24. juni er 1445 virksomheder gået konkurs. Hårdest er det gået ud over Region Hovedstaden. I løbet af perioden 18. marts til den 24. juni 2020, er 785 virksomheder gået konkurs i Region Hovedstaden. Det svarer til, at syv ud af tusind virksomheder er gået konkurs under coronakrisen.

- Mange virksomheder er allerede hårdt ramt af coronakrisen, men vi forventer, at antallet af konkurser stiger i efteråret, når hjælpepakkerne udfases. Derfor er det også vigtigt, at der fortsat er støtte til brancher, der er særligt hårdt ramt - for eksempel sæsonvirksomheder, siger cheføkonom Mia Amalie Holstein,

SMVdanmark.
Region Nordjylland den region, som har oplevet færrest konkurser. Her er 82 virksomheder gået konkurs, hvilket svarer til, at ca. halvanden virksomhed ud af tusind virksomheder. I Region Syddanmark er 156 virksomheder gået konkurs over perioden, mens der i Region Midtjylland og Sjælland er hhv. 216 og 200 virksomheder, som er gået konkurs.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?