24. oktober 2021
Der er fortsat opbakning fra Christiansborg til en S-tog-station i Vinge ved Frederikssund. Illustration: Henning Larsen Architects + Tredje Natur
Der er fortsat opbakning fra Christiansborg til en S-tog-station i Vinge ved Frederikssund. Illustration: Henning Larsen Architects + Tredje Natur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forligskreds vil stadig have Vinge Station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forligskreds vil stadig have Vinge Station
Nordsjælland - 12. januar 2018 kl. 04:00
Af Casper Suk Thorlacius

Alle fem partier bag transportforliget fra 2014 bakker fortsat op om S-togstation i Vinge ved Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny chef skal få Vinge på ret køl

For transportordførerne fra samtlige partier, SF, DF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radikale Venstre, som står bag transportforliget, mener stadig, at stationen i Vinge skal realiseres.

I forliget er der afsat 54,7 millioner på finansloven for 2018 til stationen, og selv om aftalen mellem Frederikssund Kommune og Transport-, bygnings-, og boligministeriet udløb den 30. november sidste år, er der stadig fuld politisk opbakning.

- Vi vil gerne være med til at realisere projektet. At der er udfordringer i øjeblikket gør ikke, at vi skal bringe det i yderligere vanskeligheder ved at droppe stationen, siger Rasmus Prehn (S).

- Vi bakker fortsat op. Der skal bygges en station, og det vil også være det rigtige signal at sende til investorerne, siger Kim Christiansen (DF).

Karsten Hønge (SF), Henning Hyllested (EL) og Andreas Steenberg (R) siger til Frederiksborg Amts Avis, at de også støtter en station i Vinge.

Fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olsen (LA) lyder det i et skriftligt svar til Frederiksborg Amts Avis:

- Jeg kan konstatere, at der er opbakning til at holde fast i at bygge en station i Vinge, og dermed er der grundlag for, at forligskredsen bag aftalen kan tage en beslutning om det.

Den positive stemning omkring stationen i Vinge vækker glæde på rådhuset i Frederikssund.

- Jeg er meget glad, og det er gode nyheder. Det gør mig fortrøstningsfuld, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Forligspartierne mødes med ministeren for at drøfte sagen den 16. januar.

arrow Der er stadig interesse for at investere i byen Vinge
30. maj 2018 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:10
arrow Borgmester tager anmeldse med sindsro
30. april 2018 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:18
arrow Ny udvikling i sag om skandalebyggeri: Borgmester politianmeldt
30. april 2018 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?