21. november 2018
Folketinget skal i denne uge førstebehandle radikalt forslag om at oprette et beskyttet naturområde i Øresund og dermed sætte en stopper for sandsugning.
Folketinget skal i denne uge førstebehandle radikalt forslag om at oprette et beskyttet naturområde i Øresund og dermed sætte en stopper for sandsugning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foreslår at beskytte Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreslår at beskytte Øresund
Nordsjælland - 23. januar 2018 kl. 04:03
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal være slut med at hente sand og grus fra bunden af Øresund til brug for bygge- og anlægsprojekter i Storkøbenhavn. De radikale forsøger nu at samle flertal i Folketinget for at stoppe råstofindvindingen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Kritiseret sandsugning i Øresund bliver fortid

- Vores forslag vil pålægge regeringen i løbet af denne folketingsperiode at undersøge mulighederne for at etablere et beskyttet naturområde i Øresund. Initiativet skal ses i det lys, at den svenske miljøminister før jul var ude og tale for en fælles beskyttelse af farvandet. Så der er en historisk chance for at få gjort noget ved sandsugningen i Øresund, siger den radikale Martin Lidegaard.

Oprindeligt planlagde Radikale Venstre at fremsætte et fælles beslutningsforslag sammen med Enhedslisten og de Konservative, som ville sætte en stopper for al sandsugning i Øresund, hvis det blev vedtaget.

- Men før vi kunne fremlægge forslaget, blev Det Konservative Folkeparti i november 2016 optaget i den ny regering. Og jeg har fuld forståelse for, at man så som parti ikke kan fremsætte forslag uden om den regering, man sidder i, siger Martin Lidegaard om baggrunden for, at de radikale har valgt at fremsætte forslaget alene. Forslaget skal førstebehandles i folketingssalen nu på torsdag.

Ønsket er er at skabe en fælles dansk/svensk marinpark.

- Personligt er at jeg overbevist om, at en bedre beskyttelse af Øresunds naturværdier vil have en økonomisk effekt på fiskeri og turisme, som langt vil overstige det meget beskedne beløb, som entreprenørselskaberne sparer ved at kunne hente sand og grus i Øresund i forhold til alternative løsninger, siger Martin Lidegaard.

arrow Sandsugning stoppes i Øresund der gøres beskyttet
14. november 2018 kl. 08:50 Opdateret: kl. 08:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk