21. februar 2019
Morten Messerschmidt (DF) er gået til sine partifæller på Christiansborg, så der kan findes midler til Karen Blixen Museet på finansloven. Foto: Allan Nørregaard
Morten Messerschmidt (DF) er gået til sine partifæller på Christiansborg, så der kan findes midler til Karen Blixen Museet på finansloven. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal står bag Blixen-støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal står bag Blixen-støtte
Nordsjælland - 20. august 2018 kl. 04:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karen Blixen Museet i Rungsted ser ud til at være reddet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

arrow Læs også: Blixen Museet et skridt nærmere en redning

Dansk Folkepartis folketingskandidat i Fredensborg-kredsen, Morten Messerschmidt, har talt med sine partifæller på Christiansborg. Her har han mødt god vilje til at finde en løsning med statsstøtte via finansloven til museet, hvis Hørsholm Kommune også hjælper til:

- Karen Blixen Museet er ikke et museum, der kun fremmer Hørsholm eller lokalhistorien. Det er et museum, der vedrører hele Danmark. Karen Blixen er et ikon for landet, og hun er både født, har boet og er død på Rungstedlund, hvor museet har til huse. Hvis Hørsholm Kommune på en eller anden måde kan hjælpe med at finde noget af finansieringen, så er jeg ret overbevist om, at Dansk Folkeparti kan være til at finde resten af midlerne, når finansloven skal forhandles på plads i Folketinget, siger Morten Messerschmidt.

Frederiksborg Amts Avis kunne den 9. august fortælle, at Karen Blixen Museet er lukningstruet. Arven efter den verdenskendte forfatter er ved at være brugt, og det fik den konservative gruppeformand på Christiansborg, Mette Abildgaard, til at foreslå, at museet kommer på finansloven som et selvstændigt punkt og med et varigt, årligt drifts­tilskud på to-tre millioner kroner.

Dagen efter kom kulturminister Mette Boch (LA) på banen i Berlingske. Her udstedte hun en garanti for, at der blev fundet en løsning. Med velviljen nu også fra Dansk Folkeparti ser fremtiden ud til at være sikret for museet, og det glæder naturligvis Hørsholms konservative borgmester, Morten Slotved.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

arrow Støt museum med underskrift
15. august 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 14:56
arrow Blixen Museum truet af lukning
09. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk