17. januar 2019
Danske Bank opfordrer kunder med fast rente og høj rente til at lægge om til lav fast rente. Husk at der er flere muligeheder, råder økonom
Danske Bank opfordrer kunder med fast rente og høj rente til at lægge om til lav fast rente. Husk at der er flere muligeheder, råder økonom
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere boligejere låser renten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere boligejere låser renten
Nordsjælland - 28. maj 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom forkærligheden for flekslån er størst blandt nordsjællandske boligejere, så har andelen af lån med fest rente steget det seneste år. I gennemsnit har op mod 33 procent af de nordsjællandske boligejere i dag et realkreditlån med fast rente, viser en ny opgørelse fra Realkredit Danmark. Det er noget lavere end landsgennemsnittet på næsten 40 procent.

I følge Palle Lange Andersen, områdedirektør i Danske Bank i Nordsjælland, er det oplagt at vælge et lån med fast rente, når renten er så historisk lav, som det er tilfældet nu.

- Vælger du at binde renten på et lavt niveau som nu, kan du skabe tryghed om din boligøkonomi mange år frem. Du kan det se det som en billig forsikring mod fremtidige rentestigninger, siger han.

Højest er andelen i Frederikssund Kommune på 38 procent, men også i Allerød, Egedal og Furesø sniger andelen sig over 36 procent. Derimod er der noget færre boligejere i Gribskov, Helsingør og Hørsholm med fast rente - her er andelen tæt på 27 procent.

Men boligejere bør tænke sig om før man takker ja til bankernes tilbud om låneomlægning til fast rente, mener Kim Valentin, Finanshuset i Fredensborg, der yder uvildig økonomisk rådgivning.

- Der er lige så mange løsninger på huslån, som der er familier. Har man lån med høj rente, er der lige nu gode muligheder i markedet, og har man variable lån, bør man regne på, hvad en rentestigning på 2-3 procent betyder for ens økonomi. Man skal have i baghovedet, at de breve man får fra banken om lånetilbud, er en vare, som banken sælger, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk