23. oktober 2019
Vejdirektoratet anbefaler i forbindelse med forlængelsen af Hillerødmotorvejen at udbygge Overdrevsvej til fire spor frem til det ny hospital. Foto Herzog og De Meuron
Vejdirektoratet anbefaler i forbindelse med forlængelsen af Hillerødmotorvejen at udbygge Overdrevsvej til fire spor frem til det ny hospital. Foto Herzog og De Meuron
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firesporet vej til nyt sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firesporet vej til nyt sygehus
Nordsjælland - 18. juni 2019 kl. 04:00
Af Anna Törnqvist Jensen og Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede i dag er der kø og trængsel i myldretiden ved op- og nedkørsler fra Hillerødmotorvejens forlængelse til Roskildevejen. Med udsigt til et nyt supersygehus og nye erhvervsområder i Hillerød syd anbefaler Vejdirektoratet nu, at en udbygning af Overdrevsvej til fire spor tages med i overvejelserne, når der skal træffes en politisk beslutning om den 13,5 kilometer lange forlængelse af Hillerød-motorvejen.

arrow Læs også: Nu er der bundet sløjfe om motorvej

Beslutningsgrundlaget for en forlængelse af Hillerødmotorvejen ligger nu grydeklar på bordet i Transport, Bygnings- og Boligministeriet. Vejdirektoratets indstilling viser en pris på 967,3 mio kr. Vælger politikerne Overdrevsvej-udvidelsen med, stiger prisen med 67,2 mio kr til 1.034 mio kr.

- Da vi begyndte at analysere nærmere på trafikudviklingen på Overdrevsvej med det ny hospital og de kommende erhvervsområder, så var der fornuft i at pege på en udvidelse af Overdrevejsvej til fire spor og ikke blot en udvidelse af rampeanlæggene ved motorvejsforlængelsen og Roskildevej, siger projektleder Rasmus Larsen, Vejdirektoratet, om indstillingen.

I Hillerød er der stor tilfredshed med, at Vejdirektoratet har set positivt på de ønsker, Hillerød Kommune fremsatte i deres høringssvar i efteråret.

- Det er jo fantastisk. Vi har fået alle de ting, som både borgerne og byrådet har peget på, siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

Ønskerne har blandt andet været en firesporet vej mellem motorvejen og det kommende Nyt Hospital Nordsjælland, som nu indgår i projektet som et tilvalg, ligesom Vejdirektoratet peger på en udvidelse af en tunnel på Frederiksværksgade, så den både bliver højere og udstyret med dobbeltrettet cykel- og gangsti. Derudover har Vejdirektoratet tilkendegivet, at man ikke vil stille sig i vejen for etablering af støjværn ved Freerslev. Dermed kunne motorvejsprojektet ikke blive mere klar, mener Dan Riise.

- Nu er der bundet sløjfe om den, og den ligger helt klar til at beslutte, når der er nogle inde i Folketinget, der har en milliard, siger han.