2. august 2021
1530 præster og menighedsrådsmedlemmer gør klar til af vælge en ny biskop for Helsingør Stift efter Lise-Lotte Rebel  Foto Allan Nørregaard
1530 præster og menighedsrådsmedlemmer gør klar til af vælge en ny biskop for Helsingør Stift efter Lise-Lotte Rebel Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire præster stiller op til bispevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire præster stiller op til bispevalg
Nordsjælland - 26. august 2020 kl. 12:55
Af Jesper Sabroe

Hvem skal være biskop i Helsingør Stift i stedet for biskoppen. Det spørgsmål skal besvares inden biskop Lise-Lotte rebel til næste år falder for aldersgrænsen. I denne uge udløb fristen for at indlevere stillerlister, og det ligger nu fast at fire kandidater har meldt sig i kampen.

arrow Læs også: Lokal sognepræst missede posten som biskop

Det er Peter Birch, provst for Gentofte Provsti og sognepræst i Hellerup Pastorat, Ulla Thorbjørn Hansen, provst for Slagelse Provsti og sognepræst i Sankt Peders-Havrebjerg Pastorat, Eva Holmegaard Larsen, sognepræst i Nødebo-Gadevang Pastorat samt Asser Skude, sognepræst i Bellahøj-Utterslev Pastorat

Det er præster og øvrige menighedsrådsmedlemmer i stiftet der både kan stille og i sidste ende skal vælge den ny biskop. Nu skal valgbestyrelsen med bistand fra stiftsadministrationen i gang med at tjekke listerne og sikre, at alle stillere er stemmeberettigede i Helsingør Stift.

Når kandidaterne er officielt godkendt, vil man kunne finde præsentationer og pressefotos på stiftets hjemmeside. Det sker senest den 2. september.

Men allerede torsdag aften mødes kandidaterne i Stavnsholtkirken til et debatmøde arrangeret af Ballerup-Furesø Provsti. De fysiske pladser til mødet er optaget, men valgmødet med de fire bispekandidater streames på facebook.com/helsingoerstift/

Her skal kandidaterne svare på hvilken vej skal folkekirken gå, og hvordan de som biskoppen vil understøtte det

Kandidaterne mødes igen den 31. august og den 1. september til et debatarrangement i Royal Stage i Hillerød arrangeret af Landsforeningen af menighedsråds Frederiksborg Distriktsforening og Distriktsforening Helsingør Sydøst.

Det er menighedsrådsmedlemmer i Helsingør Stift, herunder stiftets præster, i alt omkring 1530 personer, der vælger den nye biskop. Selve afstemningsproceduren indledes den 22. september, og første valgrunde afsluttes den 13. oktober, hvor de elektroniske stemmesedler tælles op og resultatet offentliggøres.

Hvis ingen af de fire kandidater har fået mindst 50 procent af stemmerne, går de to kandidater, der har fået flest stemmer, videre til en ny valgrunde. Den afsluttes den 18. november, hvorefter det offentliggøres, hvem der skal være ny biskop.

Den nye biskop bliver indviet i Helsingør Domkirke den 31. januar 2021.

arrow - Jeg vil være en biskop, der er til at få fat i
27. september 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:24
arrow Lokal kandidat stiller op til bispevalg
07. juli 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:32
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?