28. september 2021
Indtil videre er det dog færgerne, der tager sig af transporten mellem Helsingør og Helsingborg. Foto Thomas Arnbo
Indtil videre er det dog færgerne, der tager sig af transporten mellem Helsingør og Helsingborg. Foto Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg om 17 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg om 17 år
Nordsjælland - 25. juni 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Om to år skal den strategiske analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, som den danske og svenske stat har sat i gang, ligge klar. Hvis der på det tidspunkt træffes en politisk beslutning om at sætte arbejdet i gang, kan en fast forbindelse stå klar i 2035.

Det kom frem på et opstartsmøde i den administrative følgegruppe, der er nedsat til at følge med i analysearbejdet, viser en orientering til regionens trafik- og miljøudvalg.

Selvom der er mange ubekendte i ligningen og ingen politiske beslutninger er truffet, så kalder Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K) udmeldingen interessant.

- Vi kan nu sige, hvornår der kan stå en forbindelse, hvis alt kører som det skal. Det mener jeg er vigtigt, for det er jo det folk spørger om ude i byen, når talen falder på en HH-forbindelse. Men nu har vi et årstal, og jeg synes det er fint det er kommet, selvom det foreløbig er en udmelding fra embedsfolk i en styregruppe, siger borgmesteren.

Danmark og Sverige har sat 10 mio. kr. af til analysearbejdet, og de er netop blevet suppleret med 7,4 mio. kr. fra EU's interregprogram for Øresund. Udgangspunktet for analysen er, at en ny fast forbindelse skal være brugerbetalt. Både en ren bilforbindelse og en bil- og jernbaneforbindelse skal analyseres.

Stemmer du til kommunalvalget i år?