9. juli 2020
Der var venteliste til konferencen om flygtningebørn, som foregik i Hillerød. Fagfolk fra hele landet fik viden og input til at kunne håndtere flygtningebørn bedre ude i kommunerne. 
Foto: Kim Rasmussen
Der var venteliste til konferencen om flygtningebørn, som foregik i Hillerød. Fagfolk fra hele landet fik viden og input til at kunne håndtere flygtningebørn bedre ude i kommunerne. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagfolk flokkes om flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagfolk flokkes om flygtninge
Nordsjælland - 30. januar 2016 kl. 04:22
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 17.000 flygtninge forventes at få asyl i Danmark i år. Antallet af flygtninge er ofte omdrejningspunktet for debatten i øjeblikket, mens der er mindre fokus på dem, der allerede er i landet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er allerede en masse i Danmark, der har fået asyl, og dem interesserer vi os for her. Vi har ikke så stort fokus på det andet, hvor det meste af den politiske debat handler om, hvordan man kan holde flygtningene væk, siger sektionschef Mette Blauenfeldt fra Dansk Flygtningehjælp.

Hun var i går en af oplægsholderne på en totalt udsolgt flygtningekonference i Hillerød, som Professionshøjskolen UCC arrangerede. Pædagoger, lærere, socialrådgivere med flere fra Thisted til Bornholm var mødt op for at blive klogere på udfordringer med flygtninge og især deres børns trivsel i det danske samfund. Børnene kan godt være velfungerende på overfladen men samtidig have svære stress-symptomer, og den er lærere, socialrådgivere og andre fagfolk ikke altid lige gode til at opdage.

- Flygtningebørn kræver særlig opmærksomhed, og der er brug for viden for at løse opgaven ordentligt. En del beslutninger bunder ofte i følelser og ikke undersøgelser, sagde konferenceansvarlig og lektor Sune Pedersen fra Professionshøjskolen UCC i sin velkomst om baggrunden for konferencedagen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?