27. februar 2020
Begyndende jobsvaghed i de nordsjællandske kommuner - alligevel stigende beskæftigelse.
Begyndende jobsvaghed i de nordsjællandske kommuner - alligevel stigende beskæftigelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre jobs i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre jobs i Nordsjælland
Nordsjælland - 29. januar 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jobfesten har tabt pusten. For andet kvartal i træk er der et fald i antallet jobs i Nordsjælland, viser en ny analyse fra Danske Erhverv.

arrow Læs også: Egedal har skabt flest job på et år

I fire kommuner, Egedal, Gribskov, Helsingør og Hillerød, har der dog været vækst i antallet af jobs i 3. kvartal. Størst er væksten i Egedal, hvor der blev skabt 88 nye jobs i 3. kvartal, og hvor der på et år er skabt 3,4 procent flere job, svarende til 300 flere.

Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) er ikke overrasket over tallenene.

- Jeg hører samstemmende fra jobcenteret og fra mange besøg hos lokale virksomheder i 2019, at situationen er overordentligt positiv. Vi har ikke mange store virksomheder i kommunen, faktisk kun høreapparatvirksomheden Oticon, og deres nye bygning med plads til 400 flere ansatte er ikke taget i brug endnu, så det er bredt funderet med mange virksomheder som hver ansætter en eller to hver, siger han.

Analysen fra Dansk Erhverv viser, at antallet af job i syv ud af 11 nordsjællandske kommuner faldt i 3. kvartal sidste. Faldet kommer ovenpå en lignende nedgang i otte af 11 kommuner i 2. kvartal.

Alligevel har Nordsjælland stadig landets laveste ledighed. Der er fire nordsjællandske kommuner blandt de 10 kommuner i landet med laveste ledighed. Samtidig har samtlige kommuner i Nordsjælland en ledighed, der er lavere end landsgennemsnittet på 3,7 procent, viser analysen fra Danske Erhverv.

Sammenlagt er der dog ingen grund til den store alarm, trods fald de seneste to kvartalet, mener Dansk Erhverv. Syv ud af 11 nordsjællandske kommuner har oplevet fremgang i jobtallet, når man måler over et helt år fra 3. kvartal 2018 til samme kvartal 2019.

arrow Stor stigning i antallet af arbejdspladser i Hillerød
29. januar 2020 kl. 07:05 Opdateret: kl. 13:51