23. januar 2019
Uroen ulmer i rækkerne af menige politifolk i Nordsjællands Politi, der omorganiseres endnu en gang mandag den 3. september. Politiets fællestillidsmand bekræfter frustrationerne. Foto: Lars Sandager Ramlow
Uroen ulmer i rækkerne af menige politifolk i Nordsjællands Politi, der omorganiseres endnu en gang mandag den 3. september. Politiets fællestillidsmand bekræfter frustrationerne. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællestillidsmand bekræfter uro i politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællestillidsmand bekræfter uro i politiet
Nordsjælland - 03. september 2018 kl. 10:01
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet er ikke tilgængeligt. Åbningstiderne på politistationerne er for korte, den daglige kontakt i øjenhøjde på gaden er væk. Sådan lyder nogle af de kritikpunkter, Frederiksborg Amts Avis har hørt fra en række politifolk. Avisen har derfor kontaktet fællestillidsmand i Nordsjællands Politi, Lars Jensen, og direkte adspurgt kan han bekræfte, at han også er blevet kontaktet af kollegaer med dybe frustrationer:

arrow Læs også: Uroen ulmer i politiet: Betjente er bekymrede for kontakten til borgerne

- Mange har været rigtigt frustrerede, fordi de skal skifte arbejdsområde eller arbejdsplads. I denne omgang er der cirka 250 arbejdspladser, der skal flytte rundt. Omorganiseringen er jo besluttet, så vi prøver nu at få det bedste ud af det, fortæller Lars Jensen.

I Rigspolitiets seneste tryghedsundersøgelse fra 2017 fremgår det, at borgernes tillid generelt i landet er faldet fra 84,3 procent i 2013 til 79,2 procent i 2017. Samtidig fremgår det, at tilliden til politiet i Nordsjælland ligger under landsgennemsnittet:

- Jeg har også læst undersøgelsen, og den viser, at vi står med en opgave. Tillid er altafgørende for politiets arbejde, og det er ikke tilfredsstillende, at vi ligger under landsgennemsnittet, påpeger fællestillidsmanden.

Frederiksborg Amts Avis har undersøgt politiets åbningstider rundt på Sjælland. Af politikredsenes hjemmesider fremgår det, at Nordsjællands Politi har de korteste åbningstider. Til det siger Lars Jensen:

- Det er jeg ked af at høre på borgernes vegne. Nem adgang og tilgang til politiet er vigtig, understreger Lars Jensen overfor Frederiksborg Amts Avis.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

arrow Politidirektør afviser kritik fra politifolk
03. september 2018 kl. 10:03 Opdateret: kl. 16:24
arrow Kritik: Forhold mellem borgere og politi ødelagt
03. september 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 15:59

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk