24. september 2021
Der er mange bud på, hvad den svenske elg skal hedde.
Der er mange bud på, hvad den svenske elg skal hedde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En elg skal da hedde noget med ELG...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En elg skal da hedde noget med ELG...
Nordsjælland - 25. juni 2018 kl. 15:20
Af Søren Arildsen og Michael Degn

Den svenske elg, som pludselig dukkede op ved Gribskov i Nordsjælland skal da have et navn, skal den ikke. Det spurgte vi læserne om på vores nyhedsside www.sn.dk og på Facebook. Buddene på, hvad det store dyr skal hedde, har været mange og mangeartede. De fleste peger dog på, at en elg selvfølgelig skal hedde noget med ELG....

arrow Læs også: Mysteriet om elgen: Hvem har set Elga

Rigtig mange byder ind på drengenavnet Helge, men da det er en elgko, duer det ikke. Det samme gælder også Elgvis, der også bliver foreslået af flere. Der er også navnereferencer til kendte danskere som fodboldspilleren Preben Elkjær (Elgkjær) og politikeren Helge Sander (Elge Sander).

Og navnet er...
Der er dog ét navn, som har lagt sig helt i front, da Frederiksborg Amts Avis mandag eftermiddag vurderer den vigtige sag: Navnet er Elga.

Det simple men præcise navn har fået 14 stemmer og er hermed valgt til at følge med over i historiebøgerne som elgen Elga, der i 2018 dukkede op i Nordsjælland.

Med i opløbet var også Elgvira, som høstede op mod 10 stemmer, mens enkelte foreslog at kalde den Malou efter den nordsjællandske kvinde, der forevigede elgen på foto. Elglise og Elgsine går igen flere gange, men også her foreslås navne som refereres til kendte personer som den svenske dronning Silvia, den svenske sangerinde Carola eller den nu afdøde danske revystjerne Elga-Olga.

Tæt, men ingen cigar...
Elgsinge, Carola, Barolo, Alfred, Silvia, Elgvis, Elglise, Helge, Elgvig, Moosey McMooseface, Ellen, Elgsine, Hr. Elgegant, Elgo, Elga-Olga, Tuva, Elgvin, Elinor, Helga, Frode, Elly, Abba, Elliot, Ida, Emil, Sofus, John, Ello.

arrow Er elgen Elga i Tappernøje?
24. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:07
arrow Elgen Elga løb ud foran tog
06. juli 2018 kl. 14:04 Opdateret: kl. 14:04
arrow Ingen spor af elgen Elga
06. juli 2018 kl. 07:43 Opdateret: kl. 07:43
Stemmer du til kommunalvalget i år?