9. april 2020
The Scandinavian i Farum er en af landets eksklusive golfklubber.
The Scandinavian i Farum er en af landets eksklusive golfklubber.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske golfklubber har det svært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske golfklubber har det svært
Nordsjælland - 18. juli 2019 kl. 08:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De største, kommercielle golfklubber i Danmark har det økonomisk svært, skriver Børsen torsdag. Børsen har gennemgået otte regnskaber fra landets største golfresort, de sluttede alle 2018 med underskud og de har tilsammen tabt 71 millioner kroner.

arrow Læs også: Alle medarbejdere opsagt på golfcenter

- Det kræver uhyre lang tid at skabe det rigtige omdømme og brand som golfklub, siger David Shepherd fra The Scandinavian i Farum til Børsen.

The Scandinavian er ti år og rummer blandt andet to anerkendte mesterskabsbaner. David Shepherd forventer økonomisk breakeven i år 2020.

Interessen daler

Dansk Golf Union er organisation for 190 golfklubber, og de har i gennemsnit 784 medlemmer hver. I 2018 var i alt 149.000 personer medlem af en golfklub. Da interessen for golf toppede lå det samlede medlemstal på 152.000 medlemmer.

Den dalende interesse for golfsporten ses også i udlandet, fortæller Ph.d. og lektor og forsker ved CBS Økonomisk Institut, Battista Severgnini.

- Vi ser det i hele verden, og der kan være mange grunde til udviklingen. En af de vigtigste er tid. Golfbaner ligger ofte langt væk fra arbejdspladsen, det tager lang tid at spille en bane, og der skal tit investeres noget tid i klubben bagefter. Så er det hurtigere at hoppe på cyklen eller dyrke en anden form for sport. De unge har simpelthen for travlt, udtaler hun til Børsen.

arrow Golfcenter ville kopiere koncept fra Jylland og Sverige
09. juli 2019 kl. 14:38 Opdateret: kl. 14:38
arrow Servitut dræber drøm om boliger ved golfbane
09. juli 2019 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:27