10. december 2019
Nordsjælland rummer både årets højdespringer og årets fald i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.
Nordsjælland rummer både årets højdespringer og årets fald i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Byggeri finder både top og bund i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Byggeri finder både top og bund i Nordsjælland
Nordsjælland - 24. juni 2019 kl. 21:30
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredensborg er højdespringer, og den kommune i hele Danmark, som er sprunget flest pladser frem på ranglisten. Hele 58 pladser fra nummer 97 i 2018 til nummer 39 i 2019 Også den kommune i Danmark, som har den største tilbagegang, er fra Nordsjælland. Hele 54 pladser er Gribskov Kommune røget ned ad listen.

arrow Læs også: Hvor erhvervsvenlig er din kommune?

I Nordsjælland har tre kommuner ud af 11 en tilbagegang på ranglisten over den kommunale erhvervsvenlighed 2019.

- Kun tre tilbage - og syv der går frem - det er forholdsvis fint, siger Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri i Nordsjælland.

Men spørger man politikkerne i top og bund, så skal undersøgelsen tages med et meget stort gran salt.

- Jeg er skeptisk over denne type undersøgelser. Det kan være svært at gennemskue, hvilke parametre der vejer hvor meget i den type undersøgelser. Det gælder både når vi går op og ned ad listen, så jeg er skeptisk. Men jeg glæder mig da over, at vi rykker opad. siger Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester for årets højdespringer, Fredensborg.

Også Morten Jørgensen, formand for Gribskovs udvalg for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi tager undersøgelsens konkrete resultater til efterretning. Men han er træt af, at kommunerne bliver ranglistet.

- Jeg har både et afslappet og anstrengt forhold til de her undersøgelser. De er populære, når det går godt, og går det skidt trækker man lidt på skuldrene. Jeg synes rangordningen er en smule poppet ,og jeg ligger ikke søvnløs om natten over resultatet. Jeg er mere interesseret i det lange seje træk. Og når vi ligger over kommuner som Århus, Aalborg og Hvidovre, der er store erhvervskommuner, så må vi gøre noget rigtigt.

Dansk Byggeri skriver selv, at de opfodrer kommunerne til at fjerne dækningsbidraget for erhvervslivet. Det har vi gjort, men får tilsyneladende ikke nok pint for det, siger han.