15. april 2021
Jesper Jesper Luja Thomsen fra Trelleborg Sealing Solution, der ligger i Helsingør, kan ligesom Allerøds borgmester ikke genkende billedet fra DIs undersøgelse, hvor Helsingør ligger helt i bund.
Jesper Jesper Luja Thomsen fra Trelleborg Sealing Solution, der ligger i Helsingør, kan ligesom Allerøds borgmester ikke genkende billedet fra DIs undersøgelse, hvor Helsingør ligger helt i bund.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DI: Erhvervsklima i Nordsjælland er helt i bund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DI: Erhvervsklima i Nordsjælland er helt i bund
Nordsjælland - 30. november 2020 kl. 19:30
Af Marianne Due

Alle nordsjællandske kommuner ligger i den nederste halvdel af ranglisten i DIs undersøgelse »Lokalt Erhvervsklima 2020«, der blev offentliggjort mandag aften. Syv kommuner er endda røget endnu længere ned ad listen i forhold til sidste år med Gribskov Kommune helt i bunden, men flere borgmestre i Nordsjælland kan ikke genkende det billede.

arrow Læs også: Politiker til modangreb: Vil have ny erhvervsundersøgelse

- Den rangorden er ikke specielt retvisende. Billedet er meget, meget mere nuanceret, og man kan ikke altid konkludere, hvem der klarer sig godt eller skidt, siger borgmester i Allerød, Karsten Längerich (V).

FAKTA
 • Nordsjællands kommuners placering i Lokalt Erhvervsklima 2020. 93 af landets 98 kommuner indgår. Placering 2019 er angivet i parantes:
 • Allerød: 46 (43)
 • Furesø: 50 (38)
 • Hillerød: 70 (81)
 • Egedal: 71 (92)
 • Frederikssund: 74 (60)
 • Rudersdal: 76 (70)
 • Fredensborg: 80 (82)
 • Hørsholm: 85 (77)
 • Halsnæs: 88 (93)
 • Helsingør: 91 (85)
 • Gribskov: 93 (91)

Allerød er blandt de nordsjællandske kommuner, der klarer sig bedst i undersøgelsen, og hvis kommunerne gerne vil gøre mere for erhvervslivet, har et par direktører nogle gode råd. For eksempel skal infrastrukturen ikke kun tilgodese bilisterne, men der skal også være styr på gode cykelruter og busafgange til industrikvarterne, så de medarbejdere, der pendler på cykel eller skal til og fra arbejde med bus også oplever optimale forhold.

Sprang fra jobtilbud

- Vi har haft flere til jobsamtale, der har sagt ja til jobbet men måtte takke nej bagefter, fordi de ikke kunne nå hjem og hente deres børn, siger Peter Holm, som er adm. direktør i Holms Finmekanik om erhvervsklimaet i Allerød Kommune

Jesper Jesper Luja Thomsen fra Trelleborg Sealing Solution, der ligger i Helsingør, kan ligesom Allerøds borgmester ikke genkende billedet fra DIs undersøgelse, hvor Helsingør ligger helt i bund.

- Vi er meget tilfredse med den service og kvalitet, som vi oplever, når vi samarbejder med Helsingør Kommune, men et mere alment råd kunne være at smide noget attention efter de mindre virksomheder og startups, siger Jesper Jesper Luja Thomsen.

Vælger dialog med erhvervslivet

Et råd som Helsingørs borgmester Benedikte Kiær allerede handler efter:

- Jeg vælger dialogen med det lokale erhvervsliv og erhvervsforeninger i stedet for at løbe spidsrod efter en undersøgelse udført af nogen i København, hvor vi ikke ved, om virksomhederne reelt har haft kontakt med kommunen på alle de områder, de bliver spurgt ind til, siger hun.

DI beskriver selv undersøgelsen som Danmarks største. 7.616 virksomheder har deltaget på landsplan heraf 882 fra Nordsjælland, og den er først og fremmest et dialogværktøj, understreger formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.

arrow Egedal tager et hop på erhvervs-liste
01. december 2020 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:09
arrow Trods bundplaceringer: Borgmester mener Halsnæs er erhvervsvenlig
01. december 2020 kl. 04:32 Opdateret: kl. 08:12
arrow Dialog og opmærksomhed er vejen til bedre erhvervsklima
01. december 2020 kl. 04:23 Opdateret: kl. 17:00
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?