
Alle nordsjællandske kommuner ligger i den nederste halvdel af ranglisten i DIs undersøgelse »Lokalt Erhvervsklima 2020«, der blev offentliggjort mandag aften. Syv kommuner er endda røget endnu længere ned ad listen i forhold til sidste år med Gribskov Kommune helt i bunden, men flere borgmestre i Nordsjælland kan ikke genkende det billede.
- Den rangorden er ikke specielt retvisende. Billedet er meget, meget mere nuanceret, og man kan ikke altid konkludere, hvem der klarer sig godt eller skidt, siger borgmester i Allerød, Karsten Längerich (V).
- Nordsjællands kommuners placering i Lokalt Erhvervsklima 2020. 93 af landets 98 kommuner indgår. Placering 2019 er angivet i parantes:
- Allerød: 46 (43)
- Furesø: 50 (38)
- Hillerød: 70 (81)
- Egedal: 71 (92)
- Frederikssund: 74 (60)
- Rudersdal: 76 (70)
- Fredensborg: 80 (82)
- Hørsholm: 85 (77)
- Halsnæs: 88 (93)
- Helsingør: 91 (85)
- Gribskov: 93 (91)
Allerød er blandt de nordsjællandske kommuner, der klarer sig bedst i undersøgelsen, og hvis kommunerne gerne vil gøre mere for erhvervslivet, har et par direktører nogle gode råd. For eksempel skal infrastrukturen ikke kun tilgodese bilisterne, men der skal også være styr på gode cykelruter og busafgange til industrikvarterne, så de medarbejdere, der pendler på cykel eller skal til og fra arbejde med bus også oplever optimale forhold.
- Vi har haft flere til jobsamtale, der har sagt ja til jobbet men måtte takke nej bagefter, fordi de ikke kunne nå hjem og hente deres børn, siger Peter Holm, som er adm. direktør i Holms Finmekanik om erhvervsklimaet i Allerød Kommune
Jesper Jesper Luja Thomsen fra Trelleborg Sealing Solution, der ligger i Helsingør, kan ligesom Allerøds borgmester ikke genkende billedet fra DIs undersøgelse, hvor Helsingør ligger helt i bund.
- Vi er meget tilfredse med den service og kvalitet, som vi oplever, når vi samarbejder med Helsingør Kommune, men et mere alment råd kunne være at smide noget attention efter de mindre virksomheder og startups, siger Jesper Jesper Luja Thomsen.
Et råd som Helsingørs borgmester Benedikte Kiær allerede handler efter:
- Jeg vælger dialogen med det lokale erhvervsliv og erhvervsforeninger i stedet for at løbe spidsrod efter en undersøgelse udført af nogen i København, hvor vi ikke ved, om virksomhederne reelt har haft kontakt med kommunen på alle de områder, de bliver spurgt ind til, siger hun.
DI beskriver selv undersøgelsen som Danmarks største. 7.616 virksomheder har deltaget på landsplan heraf 882 fra Nordsjælland, og den er først og fremmest et dialogværktøj, understreger formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her