3. juni 2020
Kronborg gæstes normalt af 23.000 gæster i april. Mange af dem i påsken. Derfor forudser slotschefen tab på mindst en million kroner. Arkivfoto Kim Rasmussen
Kronborg gæstes normalt af 23.000 gæster i april. Mange af dem i påsken. Derfor forudser slotschefen tab på mindst en million kroner. Arkivfoto Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronapåsken vil koste millioner hos Helsingørs museer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronapåsken vil koste millioner hos Helsingørs museer
Nordsjælland - 01. april 2020 kl. 04:05
Af Simon Wincentz Heim
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt flokkes turister, pensionister og børnefamilier til Helsingør i påsken for at besøge byens museer og seværdigheder. Deres besøg bringer mange penge til byen, hvor påskeugen er en af de mest indbringende hele året for museerne. Men i år er alt aflyst, landet er lukket og Helsingørs museer må se langt efter besøgende.

arrow Læs også: Coronapåsken koster museerne millioner

Det rammer museerne hårdt på økonomien, hvor de har lukket dørene til deres udstillinger og sendt medarbejderne hjem med fuld løn.

- Vi taber en million kroner i den lukkede påske, og hvis det varer hele april ud, så taber vi cirka halvanden million kroner i alt på tabte entréindtægter, siger slotschef ved Kronborg, Mikael Rasmus Nielsen.

Han fortæller, at slottet i marts og april normalt bliver besøgt af henholdsvis 12.000 og 23.000 gæster.

Nedlukningen af landet skete i midten af marts som et tiltag imod coronaepidemien i Danmark. Tiltagene er siden da blevet forlænget og ophører tidligst efter påsken, hvis regeringen mener, det er forsvarligt.

- Vi regner med, at vores indtægter falder med 10 til 15 millioner i år, hvor vi forventer, at vores besøgstal bliver halveret, men vi kan jo ikke gå konkurs, fordi vi er en statslig virksomhed, siger slotschefen og fortsætter: - Vi gør, hvad vi kan for at mindske tabet, men vi kan ikke kompensere for det.

Flere af byens museer melder ligeledes om store tab i indtjening og risiko for, at de må skære i deres nuværende tilbud.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?