20. september 2021
2020 blev et dyrere år end forventet for det fælleskommunale Frederiksborg Brand og Redning. Foto Maj-Britt Holm
2020 blev et dyrere år end forventet for det fælleskommunale Frederiksborg Brand og Redning. Foto Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona, fyring og splid kostede Beredskab dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Corona, fyring og splid kostede Beredskab dyrt
Nordsjælland - 14. september 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

De fem ejerkommuner bag Frederiksborg Brand og Redning - samt Gribskov Kommune, der udtrådte af det fælles selskab ved årsskiftet, er nu blevet præsenteret for en ekstraregning på sammenlagt 5,6 millioner kroner for 2020. Det svarer til lige omkring 10 procent af de budgetterede udgifter for året,m som var på 5,3 millioner kroner. Nu endte årets resultat med et forbrug på 58,6 millioner kroner - og ifølge årsregnskabet for det fælles beredskab, så tilskrives merudgiften en række forhold.

arrow Læs også: Beredskabschef fratræder efter halvt år i stolen

For det første har udgifter til corona-tiltag spillet ind. Beredskabet har brugt 115.000 kroner p indkøb af ekstra værnemidler, 85.000 kroner i ekstra lønomkostninger - og så har der været en mindreudgift på 1,1 million kroner - simpelthen fordi beredskabet er kørt ud til færre blinde alarmer i årets løb. Ved en blind alarm skal der nemlig betales et gebyr til beredskabet for udrykningen.

For det andet har organisatoriske tilpasninger og fyringen af den tidligere beredskabsdirektør, som udløste en fratrædelsesaftale, samt ansættelsen af en midlertidig beredskabsdirektør givet en ekstra udgift på 2,5 millioner kroner.

Endelig har det kostet cirka en halv million kroner at få økonomisk rådgivning og juridisk bistand i forbindelse med Gribskov kommunes udtræden af det fælles selskab.

Merudgiften skal dels ud på de skes kommuner efter ejerandel, hvilket betyder, at Hillerød skal op med 950.000 kroner, Frederikssund 1,29 million kroner, Halsnæs 900.000 kroner, Furesø 670.000 kroner, Egedal 1,01 million koner samt Gribskov 790.000 kroner.

arrow Brandvæsnet opgraderer garagen
26. juni 2021 kl. 08:03 Opdateret: kl. 17:14
Synes du, at kommunen er der for dig?