23. oktober 2019
De famøse plakater, der udløste en mindre skærmydsel på Facebook. Foto Cirkus Baldoni
De famøse plakater, der udløste en mindre skærmydsel på Facebook. Foto Cirkus Baldoni
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cirkus og politikere i plakat-tvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirkus og politikere i plakat-tvist
Opdateret 13. maj 2019 kl. 16:29
Nordsjælland - 13. maj 2019 kl. 16:23
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forud for Cirkus Baldonis forestilling i Høsterkøb mandag eftermiddag opstod der en mindre skærmydsel mellem cirkus og to politikere i forbindelse med opsætning af deres plakater. På Cirkus Baldonis Facebook-side kan man således læse et opråb fra cirkus:

- Kære politikere.. Vi deler gerne lygtepælene med Jer i denne tid, men kunne I ikke være søde, at følge reglerne og lade være med, at skubbe vores plakater helt op i toppen af lygtepælene så vi ikke kan få fat på dem UDEN at bryde arbejdstilsynets regler. Vores plakater hang der trods alt først.

Når vi nu skal have vores plakater ned skal vi enten skubbe Jeres op eller pille dem ned for, at få fat i vores. Hvis vi skal have fat i denne plakat efter reglerne skal vi have fat i en kran, for efter JERES regler skal man have livline på når man er højere oppe end 2 meter over jorden. Der er stramme regler for hvordan plakater generelt skal hænge. Fx. 2,3 meter oppe af hensyn til trafiksikkerhed, og må ikke hænges på træer. Men det tror vi desværre at I selv har glemt, hedder det.

Opslaget trak hurtigt 3500 klik og over 500 kommentarer, og de to politikere, Mette Thiesen og Camilla Kampmann, hvis plakater havde skubbet til cirkusplakaten, var da heller ikke sene til at reagere. For som Baldoni skriver i en opdatering:

- Vi har nu haft besøg af både Mette og Camilla som begge har tager action på problemet på denne lygtepæl, så vi kan få vores plakat ned igen. Og det er vi glade for. Vi håber at andre politikere vil følge deres eksempel så vi alle kan overholde reglerne for plakat ophængning. Og vi håber at andre vil gøre det samme de andre steder hvor vores plakater også er skubbet i vejret.