10. december 2018
Om en måned sendes byggeriet af det ny nordsjællandske hospital i udbud. Formanden for den politiske følgegruppe Per Tærsbøl (K) frygter høje bud
Om en måned sendes byggeriet af det ny nordsjællandske hospital i udbud. Formanden for den politiske følgegruppe Per Tærsbøl (K) frygter høje bud
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggepris kan true hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggepris kan true hospital
Nordsjælland - 26. februar 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Buddene fra entreprenører for at bygge et nyt stadion i Helsingør lå 30 procent over det planlagte, og også det ny kraftvarmeværk i kommunen ser ud til at bliver noget dyrere end planlagt, og det lover ikke godt for udbuddet over det kommende ny hospital i Nordsjælland, mener Per Tærsbøl, byrådsmedlem i Helsingør og bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør - samt formand for regionens politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland.

- Jeg er bange for at de høje priser også vil ramme det ny hospital. Og i modsætning til de andre byggerier kan vi ikke bare betale merprisen. Da det er et kvalitetsfondsbyggeri, så skal vi holde den økonomiske ramme fra staten. Den eneste mulighed vil så være at vi skræller i funktioner på hospitalet, sådan som vi tidligere har skåret senge og et produktionskøkken væk. Vi risikerer at ende ud med et landsbyhospital i stedet for et supersygehus, siger Per Tærsbøl til Frederiksborg Amts Avis.

Den politiske følgegruppe får i næste uge en orientering om projektets økonomi.

Per Tærsbøl mener, der kan blive bruge for flere penge til projektet.

- Jeg vil gerne åbne den diskussion igen, hvad enten det så skal være regionens egne midler, lån eller flere penge fra staten, siger han.

Men det bliver en kamp op ad bakke, mener sundhedsøkonom Kjeld Møller Petersen.

- Hvis man giver flere penge til ét kvalitetsfondsprojekt, så kommer der en dominoeffekt, hvor de 15 andre projekter dagen efter og spørger om flere penge, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk