1. august 2021
Brintbilen Honda Clarity kan købes i Japan og USA, men endnu ikke i Europa.  I efteråret fik en familie fra Skævinge dog lov til at prøvekøre den over to måneder.

Foto: Allan Nørregaard
Brintbilen Honda Clarity kan købes i Japan og USA, men endnu ikke i Europa. I efteråret fik en familie fra Skævinge dog lov til at prøvekøre den over to måneder. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brint og elbiler på vej frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brint og elbiler på vej frem
Nordsjælland - 02. januar 2018 kl. 04:18
Af Michael Degn

I løbet af de første ni måneder af 2017 blev der solgt 629.228 biler i Europa, der kører på alternative energikilder.

Det er næsten en halv gang mere end året forinden, og selvom det kun er godt fem procent af det samlede bilsalg, så er det en udvikling, der vil fortsætte de kommende år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I øjeblikket er vi i gang med en forandring fra almindelige biler til elektrificerede køretøjer. Her er der to muligheder: elbil med batteri eller med en medbragt brændselscelle (brintbiler, red.). Jeg er sikker på, at man i 2050 stort set kun vil kunne vælge mellem de to, siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør hos FDM.

Brintbilen har en fordel i at kunne køre lange strækninger på en tankfuld, der i øvrigt kun tager få minutter at fylde op, som man kender det fra en traditionel bil.

Nogle af de nyeste modeller kan præstere helt op til 1000 kilometer på en tankfuld, forklarer redaktøren.

Prisen er stadig relativ dyr, omkring 600.000 - 700.000 kroner, og har et begrænset udvalg, men på verdensplan er det svært at følge med efterspørgslen, lyder det fra brancheorganisation.

- Der er en begrænset produktion og en stor efterspørgsel, blandt andet på det californiske marked. Tidligere har det været en specialproduktion, men nu er det på vej til at blive produceret i større skala, siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen, til Frederiksborg Amts Avis.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?