23. april 2019
436024603-4230x2815ma
Foto: lazyllama/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brexit spiller lille rolle for små og mellemstore firmaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brexit spiller lille rolle for små og mellemstore firmaer
Nordsjælland - 11. januar 2019 kl. 08:26
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hovedparten af små og mellemstore virksomheder er mere optaget af det hjemlige marked end både handelskrige på verdensplan og det forestående Brexit, som parlamentet i Storbritannien skal stemme om i næste uge. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Danske Bank

- Langt de fleste mindre og mellemstore virksomheder forventer ikke, at Brexit får indflydelse på deres forretninger i 2019, og heller ikke handelskrigen mellem USA og Kina vil som sådan spille en rolle. Når det er sagt, så er det selvfølgelig faktorer, der skaber usikkerhed, og som vi holder skarpt øje med, så vi er på forkant med udviklingen, siger Lise Svankjær Nielsen, områdedirektør i Danske Bank. Erhverv i Nordsjælland.

Især hvis det ender i en såkaldt hård Brexit, ventes det at kunne aflæses på bundlinjen i en del danske eksportvirksomheder.

Trods stor international rummel tror flere af de små og mellemstore virksomheder i Nordsjælland fortsat på vækst uden for Danmarks grænser. Næsten hver fjerde virksomhed har ambitioner om at vækste internationalt.

Undersøgelsen bygger på svar fra 900 virksomheder, heraf 100 i Nordsjælland.

Seks ud 10 små og mellemstore virksomheder i Nordsjælland forventer en stigning i egen omsætning i 2019.

Nordsjælland 1. sektion side 2