17. oktober 2019
Pendlerne må regne med længere køretider på S-toget mellem Hillerød og Jægersborg. Køretiden bliver forlænget med op til fem minutter end tidligere meldt ud på grund af tekniske fejl. 

Foto: Thomas Olsen
Pendlerne må regne med længere køretider på S-toget mellem Hillerød og Jægersborg. Køretiden bliver forlænget med op til fem minutter end tidligere meldt ud på grund af tekniske fejl. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bremsefejl fører til længere køretid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bremsefejl fører til længere køretid
Opdateret 13. januar 2017 kl. 12:04
Nordsjælland - 13. januar 2017 kl. 10:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Michael Degn
Kombinationen af glatte skinner og et nyt signalsystem har ført til tre bremsefejl på S-toget mellem Hillerød og Jægersborg. Resultatet er, at køretiden bliver forlænget med op til fem minutter i begge retninger i forhold til den tidligere offentliggjorte tidsplan.

- Vi beklager, at vi må ændre i køreplanen for Nordbanen. Vi ved, at der i forvejen er trukket veksler på passagerernes tålmodighed i forbindelse med indførelsen af det nye signalsystem. Da vi udarbejdede S-banens nye køreplan for 2017 forudsatte vi, at vi ville være nået længere, med at få klargjort CBTC-systemet til den danske S-bane, lyder det fra Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Det bunder i problemer med at bremse togene på glatte skinner, som har ført til en sikkerhedsrestriktion med det nye signalsystem. I oktober og november var der i alt tre tilfælde, hvor togene ikke bremsede inden for den indbyggede sikkerhedsafstand på grund af glatte skinner.

- Der var ikke tale om hændelser, der bragte hverken passagerer eller materiel i fare, men togene må ikke køre for langt. Derfor har vi nu indstillet CBTC-systemet til at begynde nedbremsningen så tidligt, at togene med sikkerhed stopper, når de skal. Det gjorde vi den 4. november, og siden har der ikke været lignende problemer, udtaler Søren Boysen.

Banedanmark er i dialog med leverandøren af signalsystemet, Siemens, om at finde en løsning på problemet.