19. juni 2019
I modsætning til Gribskovs borgmester ser hverken Hillerød eller Helsingørs borgmestre problemer i planerne om en ny københavnsk bolig-ø
I modsætning til Gribskovs borgmester ser hverken Hillerød eller Helsingørs borgmestre problemer i planerne om en ny københavnsk bolig-ø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre frygter ikke for ny bolig-ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre frygter ikke for ny bolig-ø
Nordsjælland - 17. oktober 2018 kl. 04:12
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne om en helt ny københavnsk bydel med plads til 35.000 nye indbyggere deler de sjællandske borgmestre. Mens Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost, (NytGribskov) for nylig gav planerne en kold skulder her i avisen og kaldte det ufornuftig brug af samfundets ressourcer, så er hans kollega i Hillerød, Kirsten Jensen (S) mere positiv.

arrow Læs også: Ø-forslag må ikke skygge for resten af Sjælland

- Jeg ser ikke planerne stå i modsætning til Hillerøds udbygning. Øen i København har et meget langt tidsperspektiv, og planerne skal finansieres via investorer. Det, vi skal bruge til at udbygge Hillerød-motorvejen, er offentlige anlægsmidler. Jeg kan godt forstå, at København gerne vil have en plan som den her med øen. Jeg tror alligevel, at vi er attraktive i Hillerød, og at det bliver øget, hvis vi får bedre vejforbindelser og flere tog igennem med nye station i Favrholm og en ombygning af den gamle Hillerød Station, så trafikken kan køre igennem stationen.

I Helsingør ser fungerende borgmester Henrik Møller (S) heller ikke et problem.

- Jeg er ikke Københavner-forskrækket, og jeg tror på, at København skal være drivkraften for udviklingen af resten af Sjælland - ja hele Danmark. Der er stor brug for at skaffe boliger nok i København, og den nye ø er et godt svar på en løsning af det problem på den rigtig lange bane, vurderer Henrik Møller.

Helsingør har i længere tid været i gang med en udvikling som tiltrækker nye borgere, og Henrik Møller er ikke bange for, at et byudviklingsprojekt i København vil gå ud over Helsingør.

- Helsingør har jo forvandlet sig fra en industriby til en kulturby. Vi skal jo selv gøres os attraktive, og jeg mener faktisk, at Helsingør og andre nordsjællandske byer vil kunne få gavn af projektet, siger han.

En række borgmestre på resten af Sjælland er mere betænkelige, og de bakkes op af Jesper Pagh, forsker og underviser på KADK, Arkitektskolen og fhv. direktør i Arkitektforeningen.

- Hovedstadens problemer løses ikke ved at opføre boligprojektet Lynetteholmen med plads til 35.000 indbyggere og et tilsvarende antal arbejdspladser i samme område. Man bør i stedet fokusere på en sammenhængende planlægning for hele hovedstadsområdet - for hele landet - og investere de nødvendige milliarder i den fornødne infrastruktur, siger han.

-

arrow Ny by i København: - Se nu videre end Valby Bakke
17. oktober 2018 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03