25. september 2021
Benedikte Kiær (K) vil have analysen af en HH-forbindelse diskuteret i Byrådet
Benedikte Kiær (K) vil have analysen af en HH-forbindelse diskuteret i Byrådet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester-initiativ efter HH-analyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester-initiativ efter HH-analyse
Nordsjælland - 28. januar 2021 kl. 17:19
Af Jesper Sabroe

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) mener den strategiske analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg er et godt grundlag for at gå videre med sagen. Og hun vil tage initiativ til at drøfte analysens resultataer i Byrådet. Det skriver hun på sin Facebook-side:

arrow Læs også: DEBAT: Vejtunnel er dyrere end togtunnel

- I dag har Vejdirektoratet og det svenske Trafikverket præsenteret den strategiske analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, som den danske og svenske stat satte i gang for godt tre år siden.

Vi er i gang med at gå i dybden med analysen, men allerede nu står det klart, at en vejforbindelse er en god forretning for de to stater, hvorimod en fast togforbindelse for tog kræver ikke kan finansieret allerede med brugerbetaling. Når det gælder miljøpåvirkning, så blev de ikke beskrevet som store, og hvor forventningen er, at udskiftning af bilparken vil betyde fald i CO2 udledningen. Vi dykker selvfølgelig ekstra meget ned i de afsnit af rapporten, ligesom togforbindelsen skal have et ekstra kig, da den lige her og nu ser ud til at have nogle større konsekvenser for Helsingør hvis det er forlængelse af Kystbanen. Så vidt jeg kan se, er der ikke set på muligheden for at have en togtunnel til station under Helsingør Station, og så skift til Kystbanen. Det mener jeg, at vi skal spørge ind til, da det måske også vil lette prisen på togforbindelsen.

Den danske og svenske regering skal nu beslutte sig for, hvordan de vil bruge analysen. Her er det vigtigt, at Helsingør Kommune har klare budskaber og ønsker til det videre arbejde. Derfor vil jeg tage initiativ til, at Byrådet skal diskutere analyse som også skal præsenteres for borgerne i kommunen, så de kan komme med holdninger og input. Derefter skal vi finde frem til, hvad vi har af ønsker til det fremtidige arbejde, skriver borgmesteren.

arrow DEBAT: Lad os stå sammen og bevare vores by
18. marts 2021 kl. 07:04 Opdateret: kl. 15:41
arrow HH-forbindelse på Borgen: Dét mener Transportudvalget
18. marts 2021 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:18
arrow Sydsvenske byer drømmer om nye tunneler over Øresund
17. marts 2021 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?