16. september 2019
De nordsjællandske boligejere fortsat se frem til fremgang i år, forudser Danske Bank og Realkredit Danmark
De nordsjællandske boligejere fortsat se frem til fremgang i år, forudser Danske Bank og Realkredit Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligåret 2019 tegner lyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligåret 2019 tegner lyst
Nordsjælland - 15. april 2019 kl. 09:49
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I alt steg huspriserne samlet set med 4,4 procent i hele Nordsjælland i 2018, viser en ny opgørelse fra Realkredit Danmark. Tallene viser også at et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Nordsjælland nu koster i gennemsnit lidt over 3 mio. kroner. Sammenlignet med 2017, er det godt 126.000 kroner mere.

Tallet bliver især hevet op af prisstigninger i kommuner som Fredensborg, Furesø, Rudersdal og Hillerød. Især i Fredensborg er priserne steget markant med næsten 8 procent. Hillerød har oplevet den næststørste stigning med knap 6 procent, mens priserne er steget mindst i Frederikssund, viser den ny opgørelse.

Også boligåret 2019 tegner lyst, lyder det fra Danske Bank.

- Huspriserne har udviklet sig positivt i Nordsjælland i 2018. Den udvikling venter vi vil forsætte i 2019. Især de gode takter på arbejdsmarkedet med høj beskæftigelse er afgørende for boligmarkedet, der også nyder godt af troen på det økonomiske opsving. Det giver flere mod på at købe bolig, siger Claus Hostrup Langkjær, områdedirektør for Danske Banks privatkunder i Nordsjælland til Frederiksborg Amts Avis.

Han peger også på, at boligmarkedet får medvind fra de stigende indkomster, og også i 2019 ser det ud til, at lønvæksten løber noget stærkere end inflationen.

Ifølge Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, er det ikke kun i Nordsjælland, at priserne på parcelhuse stiger. På tværs af landet stiger priserne på huse, og han forventer fortsat, at de vil stige mellem 2,5 og 4 procent over hele året. Og for første gang nogensinde ser det ud til, at prisen på et gennemsnitligt parcelhus passerer milepælen på 2 mio. kroner i løbet af 2019.

- Som udgangspunkt forventer vi, at priserne stiger over en bred kam. Og selvom der stadig er forskelle i udviklingen på boligmarkedet på tværs af landet, så ser vi i øjeblikket den mest ensartede regionale prisvækst på boligmarkedet i mange år, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.