19. april 2019
Museumsdirektør Cathrine Lefebvre og formand for bestyrelsen, Michael Bjørn Nellemann foran Karen Blixen Museet. Bygningerne er mere end 400 år gamle, og det var her Karen Blixen blev født, skrev flere af sine titler og til sidst også døde. Foto: Kim Rasmussen
Museumsdirektør Cathrine Lefebvre og formand for bestyrelsen, Michael Bjørn Nellemann foran Karen Blixen Museet. Bygningerne er mere end 400 år gamle, og det var her Karen Blixen blev født, skrev flere af sine titler og til sidst også døde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blixen Museum truet af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blixen Museum truet af lukning
Nordsjælland - 09. august 2018 kl. 04:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karen Blixens formue er ved at være brugt. Hvis der ikke kommer nye penge til, så må museet og hjemmet for den afdøde, verdenskendte, danske forfatter lukke om godt to år. Så dystert ser det ud, fortæller formand for bestyrelsen på Karen Blixen Museet, Michael Bjørn Nellemann, til Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Læs også: Blixen Museet et skridt nærmere en redning

- Museets eksistens er truet. Det er dyrt at drive de bevaringsværdige bygninger og den tilhørende park. Derfor er der blevet tæret på Karen Blixens arv gennem årene, selvom museet har skåret ned og sparet på alt, hvad der var muligt. Modsat mange andre museer har stedet her været privat drevet siden 1991, men nu går den ikke længere. Vi har brug for hjælp, hvis vi ikke skal lukke. Det er ærgerligt, for her er et kæmpe potentiale, lyder det fra formanden.

Karen Blixen er en af de mest oversatte danske forfattere. Alene værket »Den afrikanske Farm« er oversat til 66 sprog, og museet og ejendommen Rungstedlund i Hørsholm, hvor Karen Blixen blev født, levede i mange år og også døde, har årligt mere end 35.000 besøgende fra Danmark og udlandet.

Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), er bekymret. Han har derfor taget fat i den konservative gruppeformand på Christiansborg, Mette Abildgaard, der til Frederiksborg Amts Avis siger:

- Det vil være et kæmpe tab, hvis Karen Blixen Museet må lukke. Derfor har jeg foreslået, at museet kommer på finansloven som et selvstændigt punkt og med et varigt, årligt driftstilskud på 2-3 millioner kroner. Det vil sikre en stabilitet, så museet også får »rum« til at udvikle sig.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag...

arrow Flertal står bag Blixen-støtte
20. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:19
arrow Støt museum med underskrift
15. august 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 14:56