26. marts 2019
Direktør på Karen Blixen Museet, Catherine Lefebvre, og formanden for bestyrelsen, Michael Bjørn Nellemann, foran museet, der har til huse i bygningerne, hvor den verdenskendte danske forfatter voksede op, skrev flere af sine værker og til sidst også døde. Foto: Kim Rasmussen
Direktør på Karen Blixen Museet, Catherine Lefebvre, og formanden for bestyrelsen, Michael Bjørn Nellemann, foran museet, der har til huse i bygningerne, hvor den verdenskendte danske forfatter voksede op, skrev flere af sine værker og til sidst også døde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blixen Museet et skridt nærmere en redning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blixen Museet et skridt nærmere en redning
Opdateret 30. august 2018 kl. 09:38
Nordsjælland - 30. august 2018 kl. 04:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karen Blixen Museet i Hørsholm skal hvert år have en fast statslig støtte på tre millioner kroner.

arrow Læs også: Flertal står bag Blixen-støtte

Det vil fremgå torsdag den 30. august efter klokken 11.00, når finansminister Kristian Jensen (V) i Rentekammeret i Finansministeriet fremlægger regeringens forslag til finanslov for 2019. Oplysningerne bekræfter den konservative gruppeformand på Christiansborg, Mette Abildgaard, overfor Frederiksborg Amts Avis:

- Jeg er utrolig glad og lettet over, at det er lykkes at finde tre millioner kroner årligt til Karen Blixen Museet. Det vil give ro til museet og mulighed for at udvikle stedet. Det er så beundringsværdigt, at museet har klaret sig uden statsstøtte indtil videre, men den går ikke længere. Derfor må det offentlige træde til - og det gør vi med dette finanslovs-udkast. Så jeg er rigtig, rigtig glad! Det er skønt, når ens indsats giver pote, siger Mette Abildgaard til avisen.

Meldingen glæder Michael Bjørn Nellemann, formand for bestyrelsen på Karen Blixen Museet:

- Vi glæder os over, at Karen Blixen Museet er med i regeringens forslag til finansloven, men vi tager ikke noget for givet før loven er endeligt vedtaget, lyder det kortfattet fra formanden til Frederiksborg Amts Avis.

Det er Mette Abildgaard meget enig med ham i, men hun siger samtidig:

- Jeg tror, at der er rigtig, rigtig gode odds for, at de tre millioner kroner også vil være at finde i den endelige finanslov, som vi vedtager her i efteråret. Dansk Folkeparti har allerede udtrykt positiv velvilje, både lokalt og nationalt, for det er naturligvis også hjerteblod for dem, at bakke op om den danske kulturarv. Jeg kan ikke se, hvorfor de ikke også gerne vil støtte Karen Blixen Museet. Så jeg er meget optimistisk, understreger Mette Abildgaard.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag...

arrow Støt museum med underskrift
15. august 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 14:56
arrow Blixen Museum truet af lukning
09. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:33