29. september 2020
Sommeren var ikke helt på højde med forrige år, men alligevel vurderer Kystlivredningstjenesten, at 1,3 millioner badegæster har besøgt en af de 24 livredderstrande. Foto Lars Christiansen
Sommeren var ikke helt på højde med forrige år, men alligevel vurderer Kystlivredningstjenesten, at 1,3 millioner badegæster har besøgt en af de 24 livredderstrande. Foto Lars Christiansen
Foto: BO NYMANN bo@nymann.nu
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badesæson uden drukneulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badesæson uden drukneulykker
Nordsjælland - 13. august 2019 kl. 10:32
Af Jesper Sabroe

Nordkystens Kystlivredningstjeneste stopper med den daglige bemanding på 24 nordsjællandske strande. Men der vil forsat være livreddere på seks strande alle weekender til og med 1. september

Trods mange badegæster er sommeren dog forløbet roligt på de nordsjællandske strande og strandenes livreddere kan nu konstatere, at der har ikke været alvorlige ulykker på Nordkysten i år:

1,3 millioner badegæster besøgt Nordkystens 24 livredderstrande. Det er næsten ligeså mange som sidste års rekord, hvor 1,5 millioner lagde vejen forbi.

- Livredderne har haft travlt og rigtigt mange badegæster også i år. Vi lægger en stor indsats i at komme til at tale med så mange som muligt derude, og vi oplever heldigvis også, at flere og flere kommer og spørger os til råds om badesikkerhed og de lokale forhold på stranden. Det virker forebyggende, og vi har været behageligt fri for alvorlige ulykker på stranden i år, siger livredderchef John Mogensen.

Sommeren bød dog på næsten 30 situationer, hvor badegæster, som er kommet i vanskeligheder, er blevet reddet ind af livredderne. Ofte fordi de glemmer baderådene eller bliver overrasket af strømforholdene.

- Men alle redningsaktioner er endt godt og uden tilskadekomne, siger livredderchefen.

I resten af august måned er der livreddere på seks strande på Nordkysten lørdage og søndage (10-18). Sidste dag med livredder på stranden i år er søndag den 1. september.

De seks strande med livreddere i august på lørdage og søndage (10-18) frem til og med 1. september er: Hornbæk, Dronningmølle, Gilleleje, Tisvildeleje, Liseleje og Hundested.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?