5. juli 2020
Strandgæster som her ved Liseleje strand skal næste år betale for at parkere på Naturstyrelsens p-pladser. Foto Lars Skov
Strandgæster som her ved Liseleje strand skal næste år betale for at parkere på Naturstyrelsens p-pladser. Foto Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badebyer bange for bilkaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badebyer bange for bilkaos
Opdateret 03. december 2014 kl. 16:47
Nordsjælland - 03. december 2014 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturstyrelsen vil næste år indføre betalingsparkering ved en række populære badestrande og udflugtsmål. I Nordsjælland drejer det sig blandt andet om de store p-pladser ved Liseleje og Tisvildeleje samt nær stranden i Hornbæk, og det vækker uro i lokalsamfundene, der frygter trafikkaos i gaderne, når strandgæster forsøger at finde gratis plads til bilen andre steder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Parkering skal koste ved strande

I Liseleje er formanden for Liseleje Borgerforening, Hans Jørgen Hansen, stærkt utilfreds med forslaget.

- Det er direkte i modstrid med vores ønsker til byen. Det vil blive sådan i hele sommerperioden, at bilisterne vil søge andre steder hen og holde ulovligt. I forvejen er trafikken rimelig kaotisk her på en varm sommerdag, siger formanden.

Han forstår ikke Naturstyrelens begrundelse for at indføre afgiften, nemlig at sørge for bedre gratis toiletfaciliteter og mindre affald ved strandene.

- I forvejen har Liseleje gratis toiltetter ved turistkontoret ved p-pladsen - og dem betaler kommunen for. Ligesom kommunen om sommeren to gange om ugen lader folk i jobtræning fjerne affald, siger Hans Jørgen Hansen, der straks vil tage kontakt til Naturstyrelsen om forslaget.

Gribskov Kommunes viceborgmester Jannich Petersen (V) oplyser, at kommunen ikke forlods har hørt om Naturstyrelsen planer.

- Det falder ikke i tråd med, den måde, vi gerne vil møde turisterne på at opkræve parkeringsafgifter. Vi har haft det oppe på budgetseminarer i byrådet tidligere, men politikerne har hver gang sagt nej, fordi det ikke passer til en turistkommune, siger han.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) er heller ikke begejstret.

- Det er bestemt ikke noget Hornbæk har brug for. Og jeg ved, at der er kommunen som får besværet med at modtage og sende klager videre, sådan som det er ved Kronborg, efter at Slotte og Ejendomme har indført betalt parkering, siger hun.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?