19. juni 2021
Regionsdirektør Hjalte Aaberg fratræder efter planen ved årsskiftet. Men allerede nu alle opgaver vedrørerende Sundhedsplatformen over til koncerndirektør Jens Gordon Clausen
Regionsdirektør Hjalte Aaberg fratræder efter planen ved årsskiftet. Men allerede nu alle opgaver vedrørerende Sundhedsplatformen over til koncerndirektør Jens Gordon Clausen
Foto: Claus Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsplatform: Formand fjerner regionsdirektør fra udskældt it-system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsplatform: Formand fjerner regionsdirektør fra udskældt it-system
Opdateret 03. juli 2018 kl. 13:00
Nordsjælland - 03. juli 2018 kl. 11:50
Af Jesper Sabroe

Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har her tirsdag morgen orienteret politikere i regionsrådet og sin administration om, at hun har flyttet opgaven med at sikre fremdrift i den udskældte Sundhedsplatform væk fra regionsdirektør Hjalte Aaberg.

arrow Læs også: Udvalgsformand om Sundhedsplatform: Virk eller forsvind

Hjalte Aaberg, der er øverste administrative chef i Region Hovedstaden fratræder sin stilling med udgangen af året, når hans nuværende kontrakt slutter.

I tiden frem til da, bliver det koncerndirektør Jens Gordon Clausen, der skal stå i spidsen for arbejdet med at rette op på it-systemet, som de seneste to år er blevet indført på alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Hjalte Aaberg forstætter i sit job med alle øvrige opgaver, han har løst hidtil, hedder det i orienteringen.

Regionens forretningsudvalg havde sidste uge et fire timer langt møde som en konsekvens af hård kritik fra statsrevisorerne om den måde, regionen har indfaset det nye it-system på. Statsrevisorerne kaldte fremgangsmåden for uprofessionel og kritisabel.

Medlem af forretningsudvalget Per Tærsbøl (K) roser regionsformanden for initiativet.

- Regionsrådsformanden har reageret prompte på de ting, som blev diskuteret i forretningsudvalget. Og det er en god idé at flytte ansvaret for den videre fremdrift i Sundhedsplatformen, da det arbejde vil række længere end til årsskiftet, siger Per Tærsbøl.

arrow Fejl på fejl i Sundhedsplatformen: Se de vilde eksempler her
03. juli 2018 kl. 12:51 Opdateret: kl. 12:16
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?