15. oktober 2021
wall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alt svinger i Cirkusbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt svinger i Cirkusbygningen
Nordsjælland - 21. september 2019 kl. 17:49
Af Palle Høj

Højdepunkterne står i kø hos Wallmans i Cirkusbygningen i København. Fra hårrejsende akrobatik i bøjelige lygtepæle over korttricks i topklasse til dekadent variete. Og så er showet »Carnival« ikke bare stensikker sang og dans, som altid kombineret med mad og drikke. I år er der undervejs i flere runder tilsat livemusik, og det klæder bare hele forestillingen.

Showet åbnes af den engelske performer Abigail Collins i rollen som Peggy Sued, og man skal vel lige lære at holde af hende. Peggy dukker op indtil flere gange, altid lige udfordrende i sprog og krop. På sin egen måde - og helt uden sammenligning i øvrigt - bringer hun tankerne hen på Sally Bowles fra forestillingen Cabaret. Pegge Sued er bare tifold mere grænseoverskridende, grænsende til det vulgære, men også ganske lattervækkende, når man lige har affundet sig med stilen. Der bliver sagt »blowjob« mere end en gang.

Grin og gys

Når der er grin, skal der også være gys, og det sørger den prisvindende amerikansk-canadiske cirkusduo Shannon Mcguire og Phillip Renaud for. Hele salen holdt vejret til premieren onsdag aften, da parret svejede i hver sin lygtepæl uden nogen form for sikkerhedsudstyr. Godt håndfladerne ikke var svedige. Parret optræder lige så fascinerende sikkert i øvelse med en kæmpe ring.

Til cirkussiden hører også tryllekunstneren Daniel Rosenfeldt, der bl.a. tidligere har turneret med Rune Klan. Han er mere end almindelig fingernem med et spil kort, og selvom man måske kan regne hans afsluttende nummer ud, så bliver man alligevel forført.

Ekstra nerve

Kernen i »Carnival« er fortsat sang, dans og musikalsk optræden - og her skruer Wallmans i år en ekstra omgang på knapperne, da der er livemusik til flere af numrene. Det giver en ekstra nerve på den absolut gode måde, og når sangerne samtidig optræder særdeles overbevisende med bl.a. potpourrier af Eurythmics og Queen, så svinger hele Cirkusbygningen - næsten som de bøjelige lygtepæle. Det er den bedste forestilling i nyere tid - og i øvrigt helt igennem politisk korrekt i alle regnbuens farver.

Cirkusbygningen: Wallmans »Carnival«. Priser fra 499 kr. inkl. 4-retters menu.


Rejser du til udlandet i år?