25. februar 2021
- At drage omsorg for ældre mennesker er meget andet end rengøring, som altid er samtaleemnet, siger nyslået folketingskandidat hos De Konservative, Thorkild Gruelund.
- At drage omsorg for ældre mennesker er meget andet end rengøring, som altid er samtaleemnet, siger nyslået folketingskandidat hos De Konservative, Thorkild Gruelund.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Al magt skal ikke gå til de 40-årige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al magt skal ikke gå til de 40-årige
Opdateret 03. marts 2015 kl. 23:10
Nordsjælland - 03. marts 2015 kl. 23:06
Af Palle Høj

- Al magt skal ikke gå til de 40-årige. Vi ældre skal være med til at styre Danmark. Der er i Nordsjælland et betragteligt antal ældre, dem vil jeg gerne repræsentere i Folketinget.

Sådan siger 67-årige Thorkild Gruelund, der i aftes blev opstillet for De Konservative i Nordsjællands Storkreds.

arrow Læs også: Endnu en profil melder sig under De Konservatives faner

Han har være byrådsmedlem i Hørsholm siden 1994 og har gennem årene stort set prøvet samtlige tillidsposter fra fungerende borgmester (var viceborgmester i otte år) og med skiftende formandsposter over årene med ansvar for områderne børn, skole, kultur, idræt, sundhed, senior og socialområdet.

Thorkild Gruelund har senest været i medierne sammen med Hørsholm Kommune, da det i Frederiksborg Amts Avis kom frem, at 300 ældre borgere i kommunen kun skulle have skiftet sengetøj en gang om måneden. Planerne er sidenhen skrottet.

Gruelund erklærer, at han vil kæmpe for »et langt liv i godt humør«.

- At drage omsorg for ældre mennesker er meget andet end rengøring, som altid er samtaleemnet. Musik, dans og sjov er mere vigtigt. Vi skal ikke have ét underholdningsorkester. Vi skal have fire-fem stykker, som skal rejse rundt i landet og spille musik for borgerne. Sprede glæde og modvirke ensomhed og depression, lyder salutten.

I den mere seriøse afdeling slår han et slag for en flytning af udrejsecentret på Sjælsmark Kaserne og flygningecentret i Sandholmlejren og han vil mindske »forbruget« af DJØF'ere i den offentlige administration.

- Vi skal skære forbruget på det område med 20 procent. Den vej rundt vil jeg finansiere at fastlåse grundskylden, som lige nu udvikler sig meget i den forkerte retning, siger Gruelund.

Thorkild Gruelund er 67 år og gift med sin Anne, som han mødte i Birmingham i 1971. Han er selvstændig erhvervsdrivende som indehaver af værtshuset, Hubertus, i Hovedgaden i Hørsholm. Han har været restauratør og værtshusholder siden 1976.

arrow Aldrende mænd skal hjælpe K
04. marts 2015 kl. 04:00 Opdateret: kl. 16:22
arrow Ex-borgmester opstillet til Folketinget
03. marts 2015 kl. 23:04 Opdateret: kl. 08:59
arrow Cepos-stifter går til De Konservative
03. marts 2015 kl. 19:50 Opdateret: kl. 14:28
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?