15. december 2018
Greenpeace har gennem februar holdt øje med kuttere, der fisker med trawl i Øresund. Foto Greenpeace
Greenpeace har gennem februar holdt øje med kuttere, der fisker med trawl i Øresund. Foto Greenpeace
Foto: © Oceana
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktion mod ulovligt fiskeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktion mod ulovligt fiskeri
Nordsjælland - 14. marts 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I perioden fra den 17. februar til den 22. februar har miljøorganisationen Greenpeace observeret og dokumenteret fire tilfælde af, hvad organisationen kalder ulovligt fiskeri i den nordlige del af Øresund.

- Fiskeriet er forgået helt åbenlyst og i dagslys og vi har kunnet se, at der er fisket med trawl, siger Magnus Eckeskog, havansvarlig i Greenpeace til Frederiksborg Amts Avis. Miljøorganisationen er nu gået videre til Fiskeristyrelsen med det indsamlede materiale.

Alle fire tilfælde handler om de samme to kuttere, hvaf den ene er hjemmehørende i Gilleleje, mens den anden bruger havnen i Gilleleje som udgangspunkt for fangstrejser.

Fiskeriinspektør Arne Madsen fra Fiskeristyrelsen siger efter mødet med Greenpeace tirsdag, at man nu vil vurdere matierialet.

- Min umiddlebare opfattelse er, at vi kajn gå videre med den af de fire sager, vi gennemgik på mødet. Der er ingen tvivl om, at der er fisket med trawl, men vi skal tjekke positionerne og sammenholde dem med de officielle søkort for at se, om positionen har en havdybde på over 20 meter, siger han.

Fiskekuttere på under 12 meter, er undtaget for det torskestop, som gælder i Østersøen og Øresund i februar og marts, men kun på dybder under 20 meter, hvor der typisk ikke er mange gydemodne torsk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk