18. november 2018
I dag snurrer pumperne for at holde den tidligere sø fri for vand. Nu er der penge til at lodsejerne kan få købt erstatningsjord, når pumpedriften ophører. Foto Karl Erik Frederiksen
I dag snurrer pumperne for at holde den tidligere sø fri for vand. Nu er der penge til at lodsejerne kan få købt erstatningsjord, når pumpedriften ophører. Foto Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 93 mio. kr. til genopretning af sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

93 mio. kr. til genopretning af sø
Opdateret 09. februar 2018 kl. 11:27
Nordsjælland - 09. februar 2018 kl. 10:26
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De 93 mio. kroner, som det vil koste at gennemføre genopretningen af Søborg Sø, har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu fundet, meddeler ministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed kan arbejdet begynde allerede i år. De 93 mio. kroner findes ved, at der i de kommende år sælges statsejede ejendomme uden stor naturmæssig værdi.

- Vi er nu taget et rigtig stort skridt på vejen mod at få Søborg Sø til at genopstå. Med finansieringen på plads er der skabt sikkerhed for grundlaget for at gennemføre projektet. Det giver rigtig god mening, at staten sælger for eksempel campingpladser, så vi i stedet kan gøre det, der er vores formål: At give danskerne gode naturoplevelser. Lokalt er der stor interesse for genopretning af Søborg Sø. Derfor har jeg bedt Naturstyrelsen om at invitere lokale borgere til et møde om fremtidens Søborg Sø, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Mødet afholdes den 6.marts.

I dag er jorden fordelt på 63 lodsejere, og derfor vil der som en del af projektet skulle købes jord til en jordfordeling, hvor lodsejerne får tilbudt andre arealer i bytte for de arealer, der skal indgå i genopretningen. I alt foreslås det, at et område på 500 hektar genoprettes. Ca. 340 hektar vil blive til sø og resten til enge.

- At der nu er sat penge af er en god nyhed, som vi er meget glade for. De manglende penge har været den afgørende bremseklods for projektet, og har skabt usikkerhed blandt de 60 lodsejere, som i dag har jord i området, siger landmand Kaare Larsen, der selv er blandt de lodsejere, der skal ud at finde nye jord til erstatning for den gamle søbund.

Det er Søborg Sø Landvindingslag, der står fader til forslaget om at genoprette det tørlagte søområde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk