29. oktober 2020
Det tidligere byrådsmedlem i Helsinge byråd Poul-Erik Shwærter blev dræbt mandag morgen i sit soveværelse på hans ejendom uden for Helsinge. I retten torsdag morgen erkendte 74-årige Preben Byskov, at han affyrede et enkelt skud i ryggen på den nu afdøde. Foto Karl Erik Frederiksen
Det tidligere byrådsmedlem i Helsinge byråd Poul-Erik Shwærter blev dræbt mandag morgen i sit soveværelse på hans ejendom uden for Helsinge. I retten torsdag morgen erkendte 74-årige Preben Byskov, at han affyrede et enkelt skud i ryggen på den nu afdøde. Foto Karl Erik Frederiksen
Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 73-årig tilstår: Skød tidligere Venstre-politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

73-årig tilstår: Skød tidligere Venstre-politiker
Opdateret 12. marts 2019 kl. 13:14
Nordsjælland - 12. marts 2019 kl. 09:53
Af Jesper Sabroe

73-årige Preben Byskov, Helsinge, erkendte ved et grundlovsforhør tirsdag morgen ved retten i Helsingør, at han godt 24 timer tidligere affyrede et enkelt skud mod 74-årige Poul-Erik Schwærter, der døde af kvæstelserne efter skuddet.

arrow Læs også: 74-årig dømt for drab på eks-politiker

Han forklarede, at de to i mange år var tætte venner, men at en sag omkring Preben Byskovs ejendom, som han havde forsøgt at afhænde, var kommet mellem dem.

Preben Byskov mente, at Poul-Erik Schwærter var gået bag hans ryg til kommunen, omkring en ejendom som Preben Byskov gerne ville sælge, mens som er registreret som forurenet.

- Han har ødelagt mit liv, forklarede han flere gange i retten, hvor han også fortalte, at han lider af depression, og at han ikke havde sovet de sidste tre-fire døgn.

Preben Byskov mødte op i retten i blå engangsdragt, og han forklarede via sin forsvarer, at han godt kunne erkende at have skudt - men at han ikke kunne erkende drab, kun vold med døden til følge. Han forklarede, at det blot var hans mening at skade Poul-Erik Schwærter, som han kaldte sin allerbedste ven - indtil de ragede uklar.

Selve hændelsesforløbet fortalte han om under anklagerens udspørgen. Han var kørt ud til ejendommen på Ravnebjergvej uden for Helsinge.

Han gik op på Poul Erik Schwærters værelse, hvor han vækkede ham. Da den tidligere ven forsøgte at komme op af sengen, var han gået om bag ved ham og på halvanden meters afstand havde han affyret et enkelt skud mod hans ryg.

Derefter var han gået ud af værelset, havde lagt sit gevær og patroner og gået ud på gårdspladsen. Han havde inden da ringet til politiet og sagt, at han havde skudt.

Til den dræbtes kone forklarede han, at han havde skudt efter Poul-Erik, og at han nu ringede til politiet.

arrow Nægter sig skyldig i drab på murermester
15. januar 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 14:28
arrow - Jeg har skudt en mand
14. januar 2020 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:52
arrow Drab på murermester for retten
10. januar 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 21:11
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?