16. december 2017
En 59 mand fra Farum skal nu i retten tiltalt for gennem flere år at have groomet unge mennesker på nettet til at sende nøgenbilleder og onanere for ham på videochat
En 59 mand fra Farum skal nu i retten tiltalt for gennem flere år at have groomet unge mennesker på nettet til at sende nøgenbilleder og onanere for ham på videochat
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 59-årig mand lokkede børn til net-sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

59-årig mand lokkede børn til net-sex
Nordsjælland - 21. april 2017 kl. 10:35
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en omfattende efterforskning er en 59-årig mand fra Farum blevet tiltalt for mere end 300 forhold, hvor han har lokket børn og unge til at sende nøgenbilleder eller onanere for ham via videochat. Det oplyser Nordsjællands Politi

Efterforskningen, der begyndte i 2014 og blandt andet omfatter en gennemgang af mere end 100.000 chatkorrespondancer, har vist, at den 59-årige igennem mange år dagligt har chattet med piger og drenge via sociale medier.

Det kaldes grooming og er en gradvis proces, hvor krænkeren påvirker sit offer til at overskride sine egne grænser.

Han har brugt forskellige profiler, hvor han - alt efter samtalepartnerens køn - har udgivet sig for at være en ca. 15-årig dreng eller pige. Her er det lykkedes ham at overtale den person, han chattede med, til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger. Den 59-årige har optaget disse handlinger uden, at de forurettede var klar over det og dermed også uden at have fået samtykke til optagelserne.

- Det er én af de mest omfattende sager, som jeg har set, siger politikommissær Henrik Gunst, leder af Nordsjællands Politis efterforskningsafdeling for personfarlig kriminalitet.

Der er i alt identificeret 104 forurettede i alderen 8-62 år, hvoraf størstedelen er mindreårige. Den 59-årige har udvekslet seksuelt krænkende billeder og/eller optaget film med et seksuelt indhold, som han herefter har beholdt og i nogle tilfælde delt optagelserne med andre, der har interesse for børnepornografisk materiale.

Den 59-årige har erkendt størstedelen af forholdene, mens andre forhold er delvist erkendt. Sagen skal nu berammes til behandling i retten.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk